catiosha

Uppdatering av mitt canvas-målande.

Här kommer ytterligare en bild på mina "katter" som jag håller på att försöka måla just nu. Tycker att det börjar forma sig, sakta men säkert.Grand Cirque Fantazie....

Igår så var jag på någon show som hette Grand Cirque Fantazie, tydligen något i stil med Cirque du Soleil. Måste säga att det var värt ett besök, det var hur bra som helst och helt fantastiskt vad dom kan göra akrobatiskt. Om någon vecka så ska jag se en annan show, som heter Shaolin Warriors. Det ska bli spännande, hoppas att den är bra. Dom har gjort en show, baserat på Martial Arts, verkar spännande, får se om det är något bra.

Det är helt fantastiskt...Lilla Greenock har fått världens värmebölja...Känns helt underbart. Vet inte hur många grader vi har haft, men sedan i fredags, så har man gått och svettas ihjäl och man är nästan glad när man kommer in någonstans som är lite svalare. Fast det känns ändå trevligt, jämfört med hur det har varit i Greenock innan, så jag hoppas att det fortsätter och att man kan komma ut och njuta av det. Det var helt underbart att bara gå runt i Glasgow igår och bara njuta av det fina vädret. Fast sen gjorde jag misstaget av att inte ha öppet fönstret i sovrummet, så det kändes varmt när man väl vaknade sedan.

På en utav gatorna där, så sålde dom låtsatsrosor i olika färger. Har tittat på dom länge, för jag tyckt att dom var så fina. Själva blomman verkar vara gjord av trä, väldigt tunna "skivor" av trä och stjälken är väl gjord av papper av något slag.  Tyckte att det kunde vara roligt att ha några av dom hemma! Dom kostade bara 1 pund för 8 stycken blommor.

Telefon

Nu har jag antligt fatt upp min vanliga telefon igen, kanns skont. Sa nu far jag vanta ett dygn innan jag kan ringa internetbolaget och be dom fora over internet till min nya adress. Tar tydligen ett dygn innan dom ser telefonnumret, nar det har installerats pa ett nytt stalle, tydligen.....varfor vet jag inte. Sen tar det kanske 5-10 dagar innan mitt internet ar uppe.

Idag sa kopte jag en ny resvaska. Den ar jatterosa, sa den ska forhoppningsvis synas nar jag beger mig ut och reser. Min gamla har antligen gett vika....den har blivit helt sliten i sommen i botten pa vaskan, sa saker o ting ramlar val ut om jag forsoker resa med den. Men den har hangt med bra i snart 5 ar, sa det ar val ok att den far ga i pension nu.

Semester i Sverige....

Nu kommer jag hem till Sverige i en vecka i slutet på juli. Kommer att flyga hem den 25 juli och flyga tillbaka den 2 augusti. Någon hemma då för en försenad 30-årsfest?

Mina canvas-tavlor....

Dom har tavlorna jag har kopt, som jag ska mala i sjalv....dom har legat lite nere nu under flyttningen. Har tagit lite ledig fran dom, kande att jag bara behovde ta det lite lugnt ifran bade flyttandet och jobbet och bara gora ingenting. Men jag har tankt att jag skulle satta mig ner och borja mala igen nu, nar allt har lugnat ner sig. Nu har jag ju ett bord som jag kan bre ut mig pa och mala pa, i lugn och ro. Sa det kommer uppdateringar, sa smaningom....bara sa att ni vet=P 

Tvättmaskin.....

Sen är det så skönt att dom fick fixat min tvättmaskin...vet inte vad dom gjorde, men nu går det att tvätta ialla fall, vilket kändes hyperskönt. Nu behöver jag inte riskera att gå i smutsiga kläder.

Bilder på lägenheten!!!!

Hej o hå,

Har ännu inte fått något internet hemma, utan fick tag på ett wireless internet på en pub som jag nu sitter på. Tänkte passa på att ladda upp lite bilder nu när jag äntligen hittade lite internet där jag kunde använda min egna dator.  Så nu får ni se lite bilder på min nya lägenhet. Sen får ni vänta med eventuella bilder (har inte hunnit vara ute på bildjakt på sista tiden), när jag får mitt egna internet tillbaka. Men nu kan ni se lite hur jag bor ialla fall. har lite kvar att ordna med lägenheten, men nu är den inte lika kaos-artad som den var tidigare=)Nästan klar...

Nu är jag nästan klar med min nya lägenhet, så nu borde jag snart kunna ta kort på lägenheten och lägga upp den här på bloggen, så att ni får se hur jag bor! Jag gissar att det finns en del som förväntansfullt väntar på lite bilder.  Har tyvärr inte fått internet i lägenheten, så jag får se om jag kan hitta något ställe, där jag kan "låna" något wireless network, så att jag kan ta med mig min dator och ladda upp bilderna. Får se om jag lyckas lösa det där...annars så får ni nog tyvärr vänta tills jag får internet igen i lägenheten, vilkt inte kommer att bli sådär jättesnart.

Det känns verkligen skönt i min nya lägenhet. Helt underbart att komma hem till lägenheten och det är precis som man lämnat det. Jag stormtrivs, med andra ord. Måste säga att jag stormtrivs. Om jag bara nu kunde få tvättmaskinen lagad, så skulle det vara toppen. Skulle tvätta igår, men så kom ju aldrig något vatten till maskinen. Vet inte om vatten-slangen är inkopplad, men dom sa att dom skulle skicka någon och titta på den idag. Vad lycklig jag skulle bli, om jag bara kunde komma hem och tvättmaskinen var fixad!

Nya lagenheten....

Nu har jag antligen flyttat ut ur min gamla lagenhet och in i min nya lagenhet. Maste saga att jag ar helt slut efter den gagna veckan och att jag sover alldeles utmarkt i min nya sang. Men det kanns verkligen underbart att vara i den nya lagenheten, sa tyst och jag kanner mig sa lugn nar jag kommer in i lagenheten. Har under den gagna veckan fatt upp ett koksbord, en sang och en gaderob. Sa nu galler det bara att fa ordning pa lagenheten och knapa ihop ett litet sangbord bland annat. Far se hur langt tid det tar, men det kanns skont nu att jag ialla fall har alla mina saker i min nya lagenhet, sa att jag slipper springa fram och tillbaka.

Kommer att vara utan internet ett litet tag, men kommer att forsoka halla er uppdaterade om vad som hander...!

Internet....

....Nu kommer internet att försvinna ett litet tag, eftersom jag alltid ska vara så sen med allt här i livet. Men ska hålla koll på email och försöka kommma åt att uppdatera bloggen så ofta jag kan=)

Måste ju vara ute från den gamla lägenheten på måndag, så det blir en lång helg framför mig där jag måste få ihop min nya säng bland annat och komma iordning rent generellt. Sen måste jag ju givetvis städa ur mitt gamla rum osv, men jag hoppas att det ska gå fortare än vad jag tror. Det är nog nästan tur att jag inte kommer ha internet på en stund i den nya lägenheten, så att jag kan fokusera på att "bo in mig" i nya lägenheten, istället för att bli distraherad av att surfa=P Det kommer att bli så skönt då jag har kommit iordning i den nya lägenheten och jag kan ta det lite lugnt och skönt igen. Känns som det har varit mycket dom senaste två veckorna, då jag har varit jätteförkyld och samtidigt varit tvungen att flytta och städa i mina lägenheter. Bor på  3:dje våningen i den nya huset utan hiss...det blir mycket spring i trapporna och nu börjar jag nästan få träningsvärk efter att ha sprungit i trapporna 1-2 gånger om dagen i någon vecka nu=)

Åh, igår satte dom igång brandlarmet på jobbet. Det var mycket intressant. Har ju bara varit med om att dom har testat brandlarmet och att man inte behöver gå út, men igår fick vi minsann gå ut och ställa oss på parkeringen. Fast vi fick gå in lika snabbt igen, så det var tydligen ingen större fara

....

Än så länge har det inte blivt några kort från lägenheten, jag tänkte ta  lite kort när jag har lyckats komma lite i ordning och  när det inte ser ut som ett bombnedslag. Är förväntansfull själv och se vad folk kommer att tycka om lägenheten, men än så länge så får vi nog alla ha lite tålamod innan jag lyckas få upp lite bilder=)

Övernattning i nya lägenheten.....

Sov över i lägenheten, natten till idag. Det var skönt och än så länge så känner jag mig så lugn i den nya lägenheten. Känns helt underbart. Försöker komma i ordning i lägenheten, men det är väl alltid svårt i början innan man har "bott in sig". 

Fick lite möbler idag, sen om sido. Har inte kommit så långt än med dom, men köksbordet hade högst prioritet och kom upp. Underbart härligt att kunna sitta och äta vid ett köksbord, istället för att sitta på golvet=) Imorgon får det väl bli sängen, får se hur långt jag hinner varje kväll, med varje sak. Men det borde väl ändå vara avklarat snart, hoppas jag!

Det är så härligt med lägenheten, den är tillräckligt högt upp (3:dje våningen), att man får njuta längre av solen än vad jag kan göra i min gamla lägenhet. Det känns trevligt och solen värmer faktiskt.

Språkcafe

Här kommer en länk till ett språkcafe i Göteborg. Dom har olika språkkvällar, som kan vara värt ett besök för er som träna er på något av språken som erbjuds, eller helt enkelt bara vill prata på ett språk som ni redan kan . Kul sätt att träffa nya människor!

Språkcafeet: http://www.sprakcafeet.com/sprakuk.htm

Tuff dag....

....i lägenheten idag. Skulle ha fått lite möbler levererat till min nya lägenhet idag. Dom skulle ha kommit mellan 07.00 och 15.00. Vid tolv-tiden kommer dom sig för att ringa och säga att dom inte kommer att kunna leverera grejerna, för dom själva har inte fått alla sina leveranser. Så nu kommer dom att leverera sakerna på tisdag istället, hoppas verkligen att dom har allt då. Men det känns nog irriterande att inte få sakerna som man förväntat sig, Men att man var tvungen att gå upp så tidigt och vänta halva dagen på något som inte kom, när man kunde ha gått en extra vända till den gamla lägenheten istället eller gjort något annat än att gå i en lägenhet och inte kunna mer än att försöka städa lite och annat som man kunnat göra senare ändå. Hade varit så skönt att kunna ha ett köksbord att sitta vid=) Fast jag tog med mig min luftmadrass, så jag kunde ligga på den och läsa ett tag ialla fall.

Éfter att dom ringde, så bestämde jag mig för att åka till Ikea! Där blev det inhandlat lite kastruller och annat till lägenheten, som jag ännu inte köpt. Måste säga att Ikea är bra, tyckte att jag fick ganska mycket för mindre pengar. Hade jag köpt samma grejer någon annanstans, så hade jag väl blivit helt ruinerad...Nu känner jag mig bara halvt ruinerad=P
 
Sen fick jag plockat undan lite grejer och diskat lite, så blev jag så trött, så jag somnade. Måste säga att jag sov väldigt bra i den nya lägenheten. Luftmadressen är väl inte den ´bästa luftmadrassen jag har sovit på, som systeryster fick erfara, men sov som en stock ialla fall. Det hjälper nog att ha varit väldigt förkyld i veckan (som jag inte är helt bra än ifrån), plus stress från den här flytten och lite annat smått och gott. 

Måste säga att det än så länge har varit väldigt tyst i lägenhetsbyggnaden jag bor i. Vet inte om det bor någon ovanför mig, men det har varit så tyst och lugnt när jag har varit i lägenhet. Hur underbart som helst!! Och vad skönt det är att kunna komma till lägenheten och allt är som jag lämnade det.....Inga rumskompisar som "glömmer" att städa badrum eller spisar. Eller grannbarn på övervåningen som håller på så att man tror att dom ska braka igenom deras golv/mitt tak i vilken sekund som helst. Bara tyst och lugnt! Det enda är väl gatan  på ena sidan lägenheten, som ju är en utav dom mer aktiva gatorna i Greenock. Där hörs ju in i lägenheten, men jag hoppas att det inte ska höras så mycket i mitt sovrum. som ligger innåt en "gård" och är nog lite tystare.

Imorgon så ska jag laga mat i min nya lägenhet, för första gången och använda mina nya kastruller och stekpanna som jag köpte på Ikea idag. Det ska bli mycket spännande. Har redan invigt spisen med att koka lite te-vatten, men det är ju inget avancerat. Har en elektrisk spis i nya lägenhet, till skillnad från  den gamla lägenheten, känns säkrare på något sätt. Har ju varit livrädd dom få gånger jag vågat mig på spisen i den gamla lägenheten. Har ibland kokat lite tevatten här (när jag verkligen velat ha te, fettstänk till trots) ibland och har undrat om spisen ska fatta eld från eldlågorna eftersom hela spisen är full av fettstänk. Men  behöver jag ju inte bekymra mig för i den nya lägenheten, dels för att det är en elektrisk spis och dels för att jag givetvis kommer att hålla spisen lite mer ren=)

To be continued......=)

Förhoppningsvis.....

.....Så kommer det bilder på nya lägenheten snart! Har precis fått nycklarna idag och det känns verklig skönt att ha tillgång till en egen lägenhet. Den är mindre än vad jag kom ihåg att den var, men jag hoppas att det ska gå bra ändå. Sovrummet är nog helt ok i storlek, där är man väl egentligen inte så mycket. Men det hade varit kul om rummet som angränsar till köket hade varit något större. Men men, det är en egen lägenhet ialla fall och det känns otroligt skönt. Kommmer nog inte att orka så mycket ikväll, men ska väl börja damma och torka ialla fall. Imorgon så kommer det lite grejer, men min säng kommer nog först om ett par dagar. Hade varit jätteskönt om man kunde ha fått sängen i helgen redan. Men det är skönt att jag har tillgång till min gamla lägenhet i någon vecka till=)

Har något som ser ut som en liten fusk-spis. Det ska föreställa en sådan här eldspis som man kan elda i, men det är bara något som som drivs med el=) Blir nog dyrt att använda, men ser kul ut.

Lite blommor.....

...från en svunnen tid, då sol och en klar, blå himmel kunde åtnjutas emellanåt även i lilla Greenock!

Soligt Greenock

Här kommer lite bilder som jag tog idag när jag gick till mataffären=)
Servis

Har varit ute och köpt ett set med mattallrikar, ansietter och djupa tallrikar till min nya lägenhet. Sen inkluderade det koppar med tillhörande tallrik. Det tycker jag är ovanligt när man köper sådana här set. Men jag tyckte om det, så jag är glad=) 

 

Nyckfullhet....

Vädret har verkligen varit nyckfullt här i Skottland, hela helgen. Känns ju lite svårt att planera, när det är jättefint och soligt ena stunden, medans det bara vräker ner regn i nästa sekund. Men för stunden är det jättefint och soligt ute. Tänkte att jag skulle gå ut en sväng, så jag hoppas att det håller i sig. Sitter för tillfället med mina fönster öppna till mitt sovrum och vädrar lite, känns underbart skönt. Känns inte ens kallt, så det känns bra. Har tvättat lite idag och har satt tvättställningen med tvätten vid dom öppnade fönstrerna, det kanske torkar lite fortare om dom får stå soligt och i lite i draget från fönstrena en stund. Känns härligt att det ändå verkar vara lite varmt och så, dom säger att maj månad är den bästa tiden på hela året här i Greenock. Maj och kanske juni typ. Antar att det är då det regnar som minst, hehe.

Bifogar lite bilder från Prestwick International Airport tågstation, när jag väntade på tåget skulle komma. Just här ligger det nog en golfbana, tror jag. Bebyggelsen ni ser i det vänstra hörnet, är Prestwick Town=)


färgglada firrar.....

Igår så avslutade jag mitt första projekt, i min nya tilltänka serie av canvasmålningar. Det här var visserligen ingen canvasmålning, men jag tyckte den var glad och färggrann, så den får vara med ändå. Den blev inte superbra, men förhoppningsvis en bra färgklick ialla fall. Tänkte ha den i den nya lägenheten. Det är samma med dom andra två tavlorna, som jag ska måla, tänkte ha dom i lägenheten så att det ser lite hemtrevligare ut. Denna tavlan köpte jag på ett museum här i Greenock, som jag var på i fredags. Kommentera gärna!