catiosha

badplats

Var väldigt trevligt på Malta tycker jag, för man kunde utmed "strandpromenaden" inne i stan och tydligen så kan man gå ner o bada på utvalda platser inne i bukterna. Tyckte det var ganska trevligt att man i vissa fall kunde ha ganska nära till vattnet för att svalka av sig lite i värmen, istället för att åka 100 mil för att komma till närmsta strand.


båt

Garden of Rememberance

Idag har det varit underbart väder med solsken o värme....Man har gått runt o svettats.


Emblem


Edinburgh Zoo

Smörblommor =)

Palm-stol

Såg denna lilla stol/bänk i Temple Bar området, tyckte den var ganska häftig.


Kilmainham Gaol Museum

Tror det här locket kunde öppnas för att släppa ut lite varm luft undifrån, där jag tror köket låg i fängelset. Men kommer inte ihåg exakt.
Blue Lagoon

Här är en bild från själva Blue Lagoon som är så känt från filmer etc.

snurrande boll

Måste ju först meddela att Tesco's har lyckats få till lite mera skriverier....denna gången brann det i "tornet" på mataffären. Men det var tydligen ingen större skada på själva affären annars. Kan läsa lite mera på följande länk:
http://www.inverclydenow.com/index.php/news/local/5541-tesco-store-re-opens-following-overnight-blaze#.TnxGnCYuIO8.facebook

Såg denna lilla fontänen i Sliema, där bollen snurrar. Tyckte det såg väldigt fint ut faktiskt.

St. John's Co-Cathedral

Var i en jättefin kyrka som heter St. John's Co-Cathedral i Valletta, som var superfin. Väldigt mycket dekorationer, liknande ryska kyrkor ibland. Till och med golved hade dom lyckats måla med skelett o annat.


Flood-warning?

Lite lätt chock får man när man kommer tillbaka till Skottland från soliga Malta. Det har verkligen ösregnat hel dagen idag och varit riktigt höstligt, känns det som. Det var nog lite flood-warning på parkeringen på Tesco's idag när jag skulle gå hem. Dom har väl någon form av dränering där vattnet kan åka ner i, men det verkade bli ganska överfullt. Man kan se lite på andra bilden hur vatten sprutar upp lite granna...Träd

Tyckte det här trädet var tjusigt klippt. Hittade det efter att ha varit på ett maritim-museum i Vittoria.Ett skepp kommmer lastat

Här kommer en båt till Comino island....Var kul att se det lägga till etc. Här kan man se ön Gozo i bakgrunden, som är den näst största ön efter huvudön Malta.
Turkost vatten

Den här bilden tagen på Comino island . Helt underbart turkost vatten! Kändes som man blev lite tagen av att vattnet var turkost.

Spinola Bay

Hm, den här bilden är tagen vid Spinola Bay, som ligger i San Julian, där jag bodde. Var väldigt trevligt med lite restauranger och sånt runtomkring.

Målning i St. Patrick's Church

vattenpöl

balkong-blommor

St. Patrick's Church

Här är lite golv-dekorationer i kyrkan som jag tyckte var fint, även om bilden blev lite suddig

Dublin Castle

Castle Hill

elefant

Fontän?