catiosha

julklapp

Fick den är asken ifrån Bodyshop i julklapp, tyckte den var tjusig. Det var med vanilj och muskot-doft, vilket kändes lite spännande. Men det luktade gott ialla fall, nästan lite juligt. Den innehöll läpp-balsam, en tvål, lotion och shower gel....det blir definitivt till att testa=D

Greenock

Hittade den här lilla texten på Wikipedia om uppkomsten av just namnet Greenock:

"The origin of the town's name is uncertain. It is generally accepted, however, that the town is named after the Gaelic "Grianaig" meaning a sunny place. The suggestion that the town's name comes from the words Green Oak is folk etymology, but the image has been taken as a logo for the town's main shopping centre, The Oak Mall and was once emblazoned on the local Co-operative Society emblem. The story that 'Greenock' derives from 'Green Oak' is also perpetrated in a local song (The Green Oak Tree) and in the fact that the local dialect makes virtually no distinction between the syllables -ock and -oak. Significantly, no green oak appears on the town's coat of arms which features three sugar caskets, a sailing ship in full sail and three herring above the motto God Speed Greenock."

Drummer Boy

Kallt....

Usch, det är lite småkyligt här i Greenock, om man jämför med Glasgow, som den här bilden är tagen i. Fast Greenock är som kallast nu i januari och februari, innan det börjar bli lite varmare ute igen.

Nemi

Tyckte om denna strippen med Nemi som fanns i GP på julafton. Kan ju helt och hållet associera mig med henne om att jag var snäll hela året...och när jag inte var så snäll, att det finns bra förklaringar till det=D

Julklappar....

Hoppas att tomten kom med julklappar till alla igår.

ljusbollar

Doubledecker bus

Den här gamla dubbel-däckaren har jag sett åkandes runt i Greenock ibland.

Första snön

Här bilden på första snön i Greenock

Ett "täcke" av lampor

Gunghäst

Här är en annorlunda jul-sak som jag har i min lägenhet.


Gunghäst

Här är en annorlunda jul-sak som jag har i min lägenhet.


Vindspel

Har försökt skapa lite julkänsla här hemma genom att bland annat införskaffa ett vindspel i form av en tomte. Bilden blev väldigt suddig, men jag hoppas att ni ser den ändå=D

Väderkvarn

Här är en rutchkana i form av en väderkvarn, som jag såg i Glasgow. Barnen får gå längst upp i iväderkvarnen och sedan åker dom ner i rutchkanan på utsidan av väderkvarnen. Tyckte det var lite kul ide faktiskt.





Slänggungor





Mer gatu-belysning

Blått

Här är en gran med blå ljusslingor och röda rosetter.



Wellington

Wellington kör stenhårt med sin kona på huvudet utanför konst-museet i Glasgow.......

Tomten åker med släden....

Den här tomten har dom hängt upp utanför biblioteket här i Greenock.

Lampor utanför fönster...

Verkligen tjusigt med alla juldekorationer som finns nu. Rätt kul när man åker förbi husen här i Greenock och man ser skymten av granar som dom har inomhus, som står och blinkar och har sig i alla dess färger. Det är lite som amerikanarna.



Gran

Här har dom satt upp en gran på Glasgow Central station.

Borders

Det var med stor sorg som jag insåg att Borders i Glasgow skulle stängas. Tydligen så ska alla butiker stängas ner.......Känns supertråkig, då jag bara älskar den bokaffären.

http://www.borders.co.uk/

Italiensk restaurang

Igår så var vi ute med jobbet på en italiensk restaurang, vilket var mycket trevligt. Vi skulle då ta med oss någon liten julklapp till varandra och så här såg min julklapp ut, som jag skulle ge bort=D




Adventsstakar....

Är helt lycklig...råkade snubbla över riktiga advent-ljusstakar här i Greenock. Dom ser ut som vanliga svenska ljusstakar, i vanligt trä. Inte helt lätt att hitta här i Skottland, men dom verkade ändå populära. Såg små stakar också, sådana här mini-stakar som man kan ha typ i bilen eller på datorn, men dom är helt borta nu. Hade varit kul att ha fått köpt en att ha på jobbet=) Det hade varit väldigt mysigt när man sitter där i mörkret på morgonen.





Julbelysning, del 2