catiosha

Greenock....

Alltid fint väder då man ska  sitta instängd på jobbet, men aldrig när man är ledig....=( Men fick pallrat mig ut i solskenet en stund ialla fall.












Tåg

Tänkte att jag skulle göra en liten uppdatering av mitt målande, det var ju ett litet tag sedan jag gjorde någon uppdatering om det. Syns väl inte så bra på den här bilden, men det ska vara ett tåg ute på landsbygden ialla fall.


Fönsterstoppare.....

Vad sägs om att ha en stackars krukväxt som fönsterstoppare, för att slippa ha fönster som blåser igen?

schamponering.....

Har äntligen tagit tag i det sista röran som fanns i mitt vardagsrum/matsal/kök och städat upp lite granna. Känns hur bra som helst. Så nu känns det som att jag har hittat ett "hem" till alla saker, nu när jag har sänkt ner lite kökshyllor. Så nu har jag damsugit och ikväll innan jag lägger mig, så ska jag bara schamponera mattan.  Britterna, likt amerikanarna, tycks älska att ha heltäckningsmattor...har ingen aning om varför? Men jag hoppas att om jag försöker schamponera mattan lite, att det hjälper att ta bort lite extra smuts. Man ska schamponera mattan, låta det torka in och så ska det tydligen göra saken lättare att damsuga bort smutset sedan. Har gjort det i mitt sovrum och i hallen en gång, men inte i matsalen. Men jag hoppas att det hjälper lite att ta bort smuts, än om man bara damsuger.

Sen är det bara att hitta energi för att gå igenom 2-3 påsar med tidningar och annat, men det får nog bli en annan dag=)





Cerice limo...

Idag så såg jag en cerise limo här i stan.....lite ovanligt och lite coolt, i jämförelse med dom traditionellt svarta eller vita limousiner man annars ser. Synd att man inte hade kameran med sig och kunde ta ett kort...=/

Synd att jag var upptagen med att jobba och att gå till kiropraktorn idag, för annars hade det var helt underbart att försöka bege sig till Lyle Hill och fota lite kanske.

Lyle Hill och krukväxt...

Om det bara hade varit fint väder idag, så hade jag tänkt vara så duktigt och ta en långpromenad till ett ställe som heter Lyle Hill. Det ska tydligen vara fint där, men eftersom det har varit gråmulet hela dagen, så har jag inte känt för att gå hela vägen dit och riskera att det ska börja ösregna mitt i. Plus att jag vill hemskt gärna ha en fin och en sådan blå himmel som jag bara kan få, så att bilderna förhoppningsvis blir lite finare, än med en grå himmel. Får väl se när det blir av=)

Lyle Hill: http://en.wikipedia.org/wiki/Lyle_Hill

Bifogar istället en bild på min krukväxt, som jag är så mallig över. Måste säga att den verkar trivas hemskt bra i sin nya, stora kruka. Fick för mig att jag skulle klippa till den lite idag, för det var lite glest mellan bladen, längst ut på kvistarna. Så vi får se hur det går, när dom börjar växa ut igen.
 

Ikea espresso-kaffe...

Måste säga att Ikea's kaffe inte är helt dåligt, speciellt med tanke på vad man riskerar att få utomlands...speciellt inte till det priset. Det var hyfsat starkt, det här espresso-kaffet, vilket var bra. Fast jag upplevde det nog ändå som lite oljigt, om man nu kaffe kan "smaka" oljigt. Skulle nog ändå föredra Zoega's mörkrostade, dom har någon variant som jag tycker är jättegod och som verkligen får en att vakna. Men jag tror minsann att Ikea's espresso-kaffe får funka i fortsättningen=)




Ikea

Idag så var jag en sväng på Ikea och laddade upp med lite svenska grejer. När jag var på väg till själva restaurang-delen, så hade dom så att man fick prova Ikea's egna kaffe. Tyckte att deras mellanrostade kaffe var lite fjantig (brukar oftast gilla mörk-rostat kaffe). Fick rådet att testa deras expresso-kaffe, så jag köpte ett paket. Det kostade bara £1.25, så jag tänkte att det inte var hela världen om jag köpte ett paket och inte gillade det. Det kan ju vara så att man faktiskt skulle kunna tycka om det=)


Glad Midsommar!!

Kändes jättekonstigt att behöva jobba idag, på självaste midsommarafton. Trots att jag bott utomlands så länge, så kändes det konstigt, fast det beror nog på att man är så medveten om svenska högtiden genom jobbet, det har jag inte varit tidigare på samma sätt.  Längtade efter en riktigt svensk midsommar med regn och sill....Men jag får nog bara nöja mig med lite jordgubbar. Får nog traska iväg till affären innan en kort pub-runda=).

Hagel.....

Häromdagen så var det några på jobbet som hade fått tag i några burkar med vad det nu är för något, som man ska spraya på tangentbordet, så att det ska bli rent. Alla satt och sprayade h sprayade, så att man nästan blev hög av det som kom ut.....Det måste ha varit en syn att se alla sitta där och spraya och skaka tangentbord för glatta livet. Men rent blev det=)

Blev så förvånad igår, det hade varit jättefint när jag gick in i vårat köpcentra, men när jag kom ut  ca 15-20 minuter senare så haglade det värre. Snacka om att få en chock, hade inte en aning om att det hade börjat hagla...=)

Kiropraktor....

Går ju hos en kiropraktor här i stan, vilket känns bra...Även om jag i hemlighet hatar honom emellanåt=) Det var så kul för dom hade satt upp ett litet "diplom", eller vad man nu ska säga, med mitt namn på. Dom brukar tydligen sätta upp ett nytt "diplom" varje månad med någons namn på, när dom tycker att den personen har varit duktig och "hängiven" när det gäller att komma på sina besök osv. Blev jätteförvånad, för det kom aldrig för mig att jag skulle hamna på vägen. Men det var samtidigt väldigt kul att dom tycker att jag försöker ta hand om min rygg, ovanpå mina kiropraktor-besök=)

Lasagne......

Har precis satt in en lasange i ugnen.....Givetvis gjort på quorn-färs. Det ska bli mycket intressant att se hur det blir...Det var verkligen längesedan jag gjorde lasagne, så jag hoppas att det ska smaka gott. Ska ha med mig lite lasagne till lunch imorgon på jobbet. Har haft med mig egen mat både igår och idag till jobbet, så jag känner mig riktigt duktig. Många klagar ju alltid på maten på jobbet, så det känns skönt att ha egen mat med sig ibland som kanske är lite mera nyttigare.

Quorn.....

Tänkte "gå på" upptäcksfärd när det gäller quorn. Ni som är intresserade av vad quorn är, kan ju alltid titta in på den här länken: http://sv.wikipedia.org/wiki/Quorn. Tror att sidan förklarar lite quorn lite bättre än vad jag kan för tillfället.

Har redan gjort quorn-färs ett par gånger, istället för att göra vanlig köttfärsås. Får ta bild på hur den ser ut, vid tillfälle. Men det är något jag kan rekommendera, faktiskt. Det gäller bara att komma ihåg att man kanske ska krydda lite extra än med vanlig köttfärs.

Mitt nästa "projekt" har varit att tillaga "Swedish-style balls", låter nog lite roligt, men helt enkelt svenska köttbullar gjorda på quorn, istället för på vanligt köttfärs. Hade först tänkt att försöka mig på att göra egna quorn-bullar, men drog slutsatsen att risken var för stor att dom skulle bara rasa ihop. Men som ni nog har läst i ett tidigare inlägg, så hittade jag ett litet paket med quorn-bullar i mat-affären. Så jag stekt några till kvällsmat ikväll och dom smakar väl inte helt tokigt. Det smakar definitivt inte som vanliga, hemma-gjorda (inte som köpta heller, för den delen) köttbullar, men det är nog inte helt utan att man skulle kunna vänja sig vid detta. Fast jag skulle nog föredra hemmagjorda. Fast här i Skottland så får jag väl varva mellan quorn-bullar och Ikea's köttbullar.

Men eftersom jag tänkte att jag skulle dokumentera mina "quorn-fynd", så kommer det en liten bild på quorn-bullar här. En bild på quorn-färsen kommer vid tillfälle.


Qourn - Swedish Style Balls......

Hittade "svenska" köttbullar idag, gjort på quorn i mataffären idag. Har helt snöat in mig på quorn nuförtiden...Har gjort köttfärsås på quorn två gånger nu redan och så hittade jag qourn-köttbullar. Tänkte testa och se vilka som var bäst, qourn-köttbullar eller Ikeas köttbullar. Hade först tänkt på att göra egna qourn-bullar, men så tänkte jag att det kanske inte blir så bra...Köttfärsen är inte speciellt god i det här landet, så det får bli lite experimenterande med qourn istället. Sedan finns det Qourn Chicken-Style pieces och Qourn Beef-style pieces som man får testa det med. Det är förvånansvärt billigt med qourn i det här landet och jag är nästan förvånad över hur billigt det är att köpa...men det är bara att köra på....

Fjäril....

Köpte 2 stycken av dessa fjärilar på H&M för att ha i håret. Tycker dom är ganska fina, fast det får tyvärr inte plats med mycket hår i dessa spännen

Nya skor

Har äntligen fått köpt nya flipflop-skor, eftersom det är en tidsfråga innan mina andra skor kommer att gå av på mitten helt och hållet. Hittade dessa istället, tyckte att dom var väldigt fina. Dom känns väldigt bekvämma och sitter bra.

Omplanterad.....

Här är min lilla blomma som äntligen har fått sig en omplantering efter många om och men. Den har behövt det länge, men så har det inte blivit av. Så nu hoppas jag att den ska trivas lite bättre och växa till sig lite ytterligare....



Paint by numbers

Här har ni mina senaste alster, som jag ska ge mig på. Har redan börjat på den tavlan härnedan. Det känns så kul att måla på just den här tavlan, för den har så många färgglada färger....Man blir riktigt uppiggad av att måla den.  



Tavlan härnedan köpte jag idag....Även den ska bli kul att måla på, när jag är klar med den andra tavlan.


Ödelagd kyrka och lite blommor.....

Var och skulle fotografera en kyrka idag, som jag sett ibland när jag tagit tåget till och från Glasgow, för jag tänkte att den verkade så fin. Men så när jag kom till kyrkan, så var den helt övergiven med trasiga fönster och gud vet vad. Kändes lite smått tråkigt så...Fast det verkade vara ett fattigt område, så det kändes inte så lyckat att gå där och traska i slutändan....Men men..



Men jag hittade å andra sidan lite fina blommor som jag tog kort på....Bland annat en liten smörblomma:


Och lite blå-lila blommor:












Katter

Nu har jag äntligen blivit klar med min canvas-målning av katterna, som jag har hållt på med. Blev väl inte helt superbra, men samtidigt så tyckte jag inte att den blev helt dålig heller, med tanke på att det var första gången i princip jag gav mig på att måla. Måste säga att det var rätt avslappnade att måla faktiskt. Känns som jag blir väldigt insjunken i målningen, som med mitt fotograferande ibland.

Äntligen lite uppdateringar på bloggen.....

Nu när jag äntligen har fått  internet hemma, så får jag börja se till att uppdatera bloggen lite granna!

Tänkte börja med att ladda upp en bild på en kladdkaka med en glasyr gjort på Philadelphiaost....Brukar bli gott! Den har jag bakat till eftermiddagskaffet imorgon! hoppas att dom tycker om den=)

Äntligen!!!!!

Nu har jag äntligen fått internet i lägenheten! Skulle inte ha fått det förrän imorgon, men ju tidigare desto bättre tycker jag! Känns härligt att jag har fått tillbaka internet ialla fall, långt om länge.

Nu kanske jag kan börja uppdatera bloggen lite oftare, ialla fall....=)

Omplantering.....

Har antligen fatt kommit till skott och omplanterat min stackars lilla blomma som jag kopte i februari. Det kanns skont att antligen fatt gjort det nu, hoppas att blomman ska trivas annu battre nu nar jag har planterat om den. Fast jag tycker att den har vaxt till sig ganska bra anda, trots att den har haft for liten kruka och allt. Far lagga upp en bild pa den snart.

Klippte mig i torsdags....Kanns verkligen  underbart, som vanligt!! Det var lite konstigt nar jag kom dit, for tydligen sa hade min gamla harfrisorska slutat sedan jag var dar sist. Jag hade absolut ingen aning. Sa dom hade andrat tiden da jag skulle ha varit dar, utan att saga nagot till mig. Samma dag, fast en senare tid....Sa det blev nog lite allmann forvirring dar fran bada hall ett tag dar. Fast dom sa att jag kunde klippa mig med en gang, for det var en tjej som var ledig just da. Den har tjejen var bara saaaa bra, annu battre an den andra tjejen som brukade klippa mig annars. Blev verkligen supernojd och hon klippte upp mitt har riktigt bra, tycker jag.

Har antligen fatt skaffat en bordslampa att ha i sovrummet. Tanka sig vad det gor skillnad att ga fran att tvingas att anvanda taklampan, till att kunna anvanda en liten bordslampa istallet. Mycket bekvamare!

Sen hittade jag Yankee Candles, stearinljus.......Snacka om nostalgi!!! Kopte jamnt Yankee Candles i USA, tycker dom luktar sa gott. Sa nu nar jag far ha ljus igen i min lagenhet, sa luktar det sa gott i lagenheten tycker jag.

Internet-bolaget raknar med att fa upp internet igen i min lagenhet pa torsdag nagon gang. Hoppas att det blir sa....Langtar sa!!! Skont att vara utan internet ibland, men for det mesta ar det otroligt skont. Da kan jag uppdatera bloggen lite mera igen.  Har malat lite mera pa den har canvasen jag haller pa....Ratt avslappnande faktiskt. Sa jag far lagga upp en bild pa den och pa min omplanterade blomma.