catiosha

Glasgow....

En till kille i kilt som spelar säckpipa i Glasgow.....

Canvas-tavla

Häromdagen så köpte jag en canvas-tavla som man kan måla på. Den är jättebra för sådana som mig, som då är lite kassa på att måla. Dom har nämligen dragit konjukturerna för målningen och numrerat   vilka fälrger som ska gå vart, så det är bara att fylla i. Så det ska bli spännande att se hur det blir. Kommer nog inte att bli sådär jättebra, första gången, men jag hoppas att den blir ok ändå. Tänkte att jag skulle uppdatera här på bloggen hur det går med den.

Edinburgh

Igår var vi i Edinburgh, vi besökte bland annat slottet  och sen sprang vi runt i affärer och sånt. Helt underbart med alla dessa små udda affärer Edinburgh har! Medans vi satt på slottet och fikade, så var det en stackars liten räv som hade kommit lite vilse, han sprang omkring på liten avsats mot ena väggen. Det var nära till marken, så han kunde lätt komma marken, men han var nog skärrad av alla människor som stod och tittade på honom. Har ingen aning vad som hände sedan, om dom kunde hjälpa räven ut eller inte.Kelvingrove Museum, Glasgow's Botanical Gardens och annat


Varm choklad med en twist

Idag så testade jag något spännande.....Varm choklad med whiskey i! Mycket spännande och annorlund, men i framtiden blir det nog en vanlig, ordinär varm choklad för mig!

Någon som vill ha haggis?


People's Palace and Winter Gardens

Igår så var vi i Glasgow igen och var på People's Palace and Winter Gardens. Det var ganska trevligt. Handlade om Glasgow's historia under världskriget och efteråt. Sen hade dom ett sånt trevligt cafe, det var som att sitta i ett växthus.   Fast dom hade tyvärr inte så många växter tyvärr. Men det var trevligt, det lilla dom hade.

Promenad på Esplanaden

Idag så var vi först på Oak Mall här i Greenock och tittade i affärer. Sen gick vi på en långpromenad på Esplanden här i Greenock, vilket var både trevligt och skönt. Som vanligt blev det lite bilder som jag har laddat upp härnedan. Tror att vi kommer att sova gott i natt  efter promenaden och all frisk havsluft.

Dammsugning....

Helt vansinnigt, det var en i min lägenhet som började dammsuga sisådär klockaan 23-23.30 på natten. Känns helt absurt. Fick till slut gå och säga till honom, för att den för ett sådant oljud..

Visit till Glasgow....=)

Igår så kom ju systeryster till Glasgow och vi var på en blixtvisit när vi ändå hade vägarna förbi. Och idag var vi i Glasgow igen och gick runt lite. Vi gick runt lite i diverse gallerior och affärer, plus att vi gick på ett konstmuseum, vilket var ganska trevligt. Dom hade homosexualitet som tema, som upplysningssyfte, vilket var trevligt tycker jag. Lite ovanligt tema för ett konstmuseum, men bra. Vi hade jättebra väder idag, vilket kändes kul. Tog lite bilder som jag laddade upp här=)

Gallery of Modern Art¨
Ny dator...

Nu har jag äntligen fått min nya dator...Känner mig helt överlycklig. Älskar den verkligen. Den känns verkligen lätt att hantera jämför med min andra dator, men klart att all det är svårt att hitta i den till att börja med. Så det blir ett tag innan man lär sig datorn och fått "gått in" datorn. Sen finns det en inbyggd webkamera i datorn också, vilket känns jätteskönt, så nu slipper jag kånga runt med externa webcams.

Mera Greenock-bilder=)

Kvällspromenad i Greenock...

Det här måste vara rekord i hur många inlägg jag kan skriva på en dag=) Tog en kvällspromenad igår kväll (som att traska runt i Glasgow i typ 5-6 timmar inte skulle vara nog) och tog lite bilder=)
Glasgow.......

I och med att jag fick fredagen ledigt pga att det var långfredag, så var det bara att åka in till Glasgow och avnjuta en dag i "storstaden". Måste säga att det var mer än välbehövligt att återigen kunna ströva omkring bland höghus och andas in storstadsluft med allt vad avgaser heter. Tur med vädret hade jag, bortsett från att det skvätte lite under kanske 2 minuter. Det blev att upptäcka en annan, lite större gata, i centrala Glasgow som jag inte har varit på innan. Det var mycket trevligt, fanns lite restauranger och såntdär, mindre folk och turister i största allmännhet. Sen gick jag in på ett sådant här litet "tearoom", som tycks vara så populärt här. Det var ganska trevligt, det var kul att komma ifrån Starbucks och dom andra ställerna där alla turister hamnar. Så nu fick jag dricka mitt "afternoon tea" på riktigt brittiskt vis.  Det här stället var mycket lugnare och det var nog mer för britterna, om man säger. Så det var mycket trevligt. Även här blev det lite bilder=)Påsk...

Måste tacka för alla påskhälsningar från "tjocka släkten". Även om det inte blir mycket till påskfirande för mig i år, så har lilla Greenock ialla fall lyckats få en massa sol och fint väder under dom senaste 2 dagarna=) Här kommer lite bilder=)
Glad Påsk.....

.....Det kändes nästan skönt på jobbet idag, det var en del som var lediga idag. Det var lite tystare idag än normalt. Fast det var på sätt och vis skönt, det märkes att det var bra mycket mindre som ringde in, trots att vi var så mycket mindre folk. Det var ganska gulligt idag, det ordnades en liten påskjakt idag där man kunde hitta någon lapp, så fick man ett påskägg i choklad...Och så gick det runt en påskhare och delade ut små påskägg=) Kändes mysigt! Fast nu har även jag fått nog av choklad för idag=) Men nu är det äntligen långhelg och jag är ledig imorgon och på måndag...Det känns skönt!

GLAD PÅSK!!!!


Lägenhet..........

Nu har jag fått en ny lägenhet här i stan. Känns helt underbart! Det är en liten lägenhet med ett sovrum, typ som en liten kokvrå med riktig spis/ugn, tvättmasking och sånt. Plus ett delat vardagsrum/matrum och en toalett med dusch. Inte mycket, men det nödvändigaste ialla fall. Det är omöblerat, men det går väl säkert att hitta lite billiga saker någonstans. Men det ska bli mycket spännande att bo själv igen, det kommer framför allt att bli otroligt skönt. Håller på att bli tokig med min nuvvarande bostad-situation. Kommer att kunna flytta in om ganska exakt en månad.....Har lite tid på mig, så jag behöver inte flytta allt på en gång, utan kan ta lite i taget, vilket känns skönt.

Bilder kommer så fort som möjligt=)

Och för er....

.....som efterfrågar bilder på dom nya emergency exist, så kommer dom här...=P Med "råtthål" i taket, som förhoppningsvis blir fixade snart!Gröna lampor......

Upptäckte först i söndags att dom hade satt upp gröna lampor i taket, ungefär som dom man sätter upp i byggnader för att visa var någonstans Emergency Exit är. Sådana har vi, fast dom ser ju i nte likadana ut, vi har inga gubbar som "sringer", utan dom bara visar lite svagt grönt. Det sitter en vid dörren och en i där hallarna möts (vi har en hall som ser ut som ett "T")

Usch, det har regnat precis hela dagen idag, känns så tråkigt nu när det var så fint ett tag.Det var nog fint i helgen, men det var ganska blåsigt och kallt. Inget superskönt väder att vara ute och "rasta" kameran=)

Ny rumskompis...

Det verkar som om att min nya rumskompis bara skulle stanna i ett par dagar tydligen, innan han får en annan lägenhet. Känns skönt att det inte blir en långvarig rumskompis....Men åtminstone verkar han inte vara speciellt skränig utan tyst när han går omkring här, vilket känns skönt. Han är ju också lite mer social utan att vara påträngande.

fotoalbum....

Hittade ett fotoalbum idag, som jag bara tyckte var för sött. Jag kunde inte motstå att köpa den, trots att jag inte egentligen har råd till att köpa det. Men, men....var ju bara tvungen att ha just detta fotoalbum. Det var lite dyrt, men jag fick ändå 5 pund i rabatt, vilket  inte var helt fel=) Tyckte att det var riktigt mysigt album som jag kände mig glad utav=)

Äntligen.....

....Så är dom klara med brandlarmet. Dom höll på ända tills kl. 22.10 igår och sen ytterligare någon timme idag....Jag höll på att bli vansinnig typ=) Men det är skönt att dom äntligen var klara så att man kunde återgå till det normala igen=)

Sen fick jag ytterligare en rumskompis idag....Var ju helt oväntat. Min kära hyresvärd har ju givetvis inte brytt sig om att berätta något, så man höjde ju lite på ögonbrynet när killen kom in där. Det är en holländare, han började kanske några veckor innan mig på IBM. Så nu är det två killar och jag i en lägenhet....Känns verkligen intressant det här, hur detta ska gå.

Brandlarm....

Idag ska dom installera brandlarm i lägenheten...Har ingen aning om vad det är för typ av brandlarm, men dom har gått och slagit några hål i taket ute i hallen och i rummen...=( Känns inte kul. Får hoppas att dom är klara snart, men antar att det är till att städa sedan, när dom har gått=/

Gårdagens promenad....

Här kommer lite bilder från gårdagens promenad.....
Promenad....

Har verkligen börjat bli bortskämd här i Greenock med det fina vårvädret. Vi har haft det väldigt varmt och soligt och inget regn. Känns helt underbart! Idag fick jag ett ryck och gick hela vägen hem från jobbet. Det tog mig ca 1 timme och en kvart. Men det var verkligen en jätteskön långpromenad. Trodde aldrig att det skulle gå så bra som det gjorde, kändes verkligen underbart. Jag har verkligen blivit inspirerad på jobbet, för det är några som ibland har gått till och från jobbet och det är egentligen inte speciellt långt till jobbet. Så jag har tänkt länge att jag skulle börja gå hem från jobbet ibland, när det är fint väder och jag inte behöver vara någonstans. Kommer nog aldrig upp i tid på morgonen för att hinna gå till jobbet, men att gå hem är ju ok. Så nu känner jag mig verkligen glad av all motion och av all solsken jag fick idag=)