catiosha

Mur-hörna?

Den här byggnaden, som en gång var ett tillhåll för duvor, var inbyggd i en mur som tillhörde New Ark Castle, man kan se resterna av själva muren på byggnaden.

nagelfil

Det känns helt underbart. Fick äntligen till och köpt en ny nagelfil. har gått och tänkt på det i något år nu att jag ska gå och köpa en ordentling nagelfil. Så jag har blivit en stolt ägare till en nagelfil i glas....kommer förhoppningsvis att användas väl.

Memorial?

New Ark Castle

blommor

baksidan av duvhuset....

lågvatten

In between.....

pilar och skinnfällar...

Här är det en som bär på en massa pilar på vikinga-festivalen.

Adrossan och Salt coast

Idag har det varit en mycket härlig dag. En kompis ville åka ut till en affär i Adrossan och tyckte att jag kunde hänga på, vilket jag gjorde. Det var mycket trevlig tur ut till Adrossan och utmed Salt coast. Synd att jag inte fick med mig kameran för att ta bilden, glömde givetvis den hemma.

Det var så roligt, vi såg en unge som tydligen inte kunde vänta för mycket på tomten. Han var ute o körde med sin lilla spark-cykel med tomteluva på.

Fin höstdag....

Idag är det verligen en fin höstdag här i Greenock. Blå himmel och solsken, mycket härligt. Det var synd att jag inte tog med mig kameran när jag gick svängen om våran lilla Farmer's market, som dom organiserar ibland på lördagar. Det är bara så synd att marknaden är så pytteliten, hade varit trevligt med lite mera stånd, så att man hade lockats dit och gå och kolla på allt.

På bättringsväg?

Usch, fick något virus på datorn som hade väldigt kul med både mig och datorn....Men vet inte om jag lyckades stävja det där viruset på något höger...Vad än som jag lyckades göra (inte göra), så verkar datorn må ganska fint....så jag får hålla tummarna för att datorn slapp undan denna gången=)

Det märks verkligen att det har blivit bra mycket kallare och mörkare ute, dom senaste dagarna. På sätt och vis mysigt och kunna kura ihop sig hemma med en kopp te, men samtidigt deprimerande att det drar ihop sig till vinter o höst.

Tepees

Bättre syn

Fick för mig att jag skulle gå och testa min syn idag. Det verkar som att min syn har blivit lite bättre sedan sist, vilket känns väldigt kul, faktiskt. Det kanske hjälper med att äta Omega 3-vitaminer....

En fyr....

hösten i antågande?

Måste säga att vädret här i Skottland har börjat bli lite nyckfullt igen, så hösten är nog i antågande nu. Hade riktigt höstväder i tisdags med ösregn, men hade rätt fint väder med sol både igår och idag eftermiddag/kväll. Gäller att ta tillvara på vädret nu innan hösten och vintern verkligen sätter igång =)

Utsikt från Newark Castle

Vikingar

Här spelade ddom precis utanför Viking Village, vilket var ganska mysigt.....
Och här har vi en bofast viking som fastnat för en utav skottarnas huvudfödor: Fish and chips


Vikinga-festival

Igår så var jag på en Vikinga-festival som har pågått i Largs den senaste veckan. Det var ganska trevligt och det verkar som att det har varit lite utav varje. Dom hade bland annat en marknad där dom sålde lite smycken, mat och annat. Fick bland annat testat på två ostar, en ved ost grässlökssmak och en med vitlök, mycket intressant. Sen sålde dom räkor som var stekta i vitlök som både luktade jättegott och smakade gott =). Sen gick vi in på Largs Viking village där dom satt med runskrift, berättade lite om pilar (till pilbågar) och berättade lite allmänt om vikinga-livet.

Senare på kvällen så gick vi och kollade på The battle of Largs, som utkämpades mellanr vikingar och skottar...Vikingarna vann förstås, trots en liten hejarklack som var omgiven av skottar =) Sen fick man se hur dom sköt eld på en långbåt för att demonstrera hur det gick till när en död viking "begravdes".W T F??

Hittade detta citatet  på nätet och tyckte det var ganska kul på sitt sätt =)

"Facts of Life:
After Monday and Tuesday, even the calendar says W T F......"

Ett träd