catiosha

Rumskompis....

Usch, nu verkar det som jag har åkt på att få en rumskompis ialla fall...Det är en svensk kille som givetvis har börjat på IBM, stackars människa=) Fick träffat honom idag som hastigast på jobbet. Han verkar vara trevlig och lugn ialla fall, så jag hoppas att det inte kommer att bli alltför stora problem. Det återstår att se. Han kommer att flytta in på fredag...Så jag får se till att njuta riktigt mycket av mina sista dagar i ensamhet=)

Clyde River och blommor som blommar

Fick ett ryck och skulle ta en promenad utmed floden, som vanligt.....Fast åt motsatt riktigt. Fast det var inte lika enkelt att fota i motsatt riktning, som det finns när man går utmed Esplanaden. Man kommer helt enkelt inte "åt" floden, står en massa byggnader och annat skräp i vägen.....hehe. Men lite blev det.

¨

Sen verkar det som att våren har börjat hitta till lilla Greenock. Blommorna har börjat slå ut (fast det verkar som att det fanns blommor som blommade igenom vintern).Builder's Breakfast

Hm, måste nog säga att det här blir det sista inlägget i min lilla dokumenation av konstiga chips-smaker. Fick testat chips med Builder's Breakfast-smak idag. På bilden så finns det både stekt ägg, bacon, ketchup,en tomat och någon form av kött. Fast tyckte mest att chipsen smakade mest som plastiga, stekta ägg, som man kan kan få ibland. Plastigt ägg med kraftig smak av äggula - USCH säger jag bara!!. Tror att den här smaken, smakade mest av alla tre chips-smakerna, som  jag har testat hittills, fast glad är jag nog för det. Ingen av smakerna har gjort något vidare intryck på mig...Jag hoppas att ingen av dom, kommer att komma på marknaden. Sen vet jag om två smaker till, en med kyckling och något  och en med lök och något. "Något" med något konstigt ord som jag inte har någon aning om  vad det kan tänkas vara. Så jag tror att jag avstår nog från att försöka utröna vad  smaken kan tänkas vara, i hopp om att inte avlida av att eventuellt få smaka något ännu mer konstigt än vad jag redan har gjort på mina 3 sista bedömningar=)


Chilli & Chocolate

Igår så  snubblade jag över en liten påse med chilli & chocolate-smak. Ingen höjdare heller, men bättre än chipsen med Fish & chips. Fast dom här smakade inte speciellt mycket överlag, vilket  var hemskt tråkigt, hade förväntat mig lite mer action från den här smak-kombinationen. Men det var knappt så att man anade något sött (skulle inte kunna säga att det var just choklad) och sen att det skulle vara något som skulle vara starkt....Så dessa var en besvikelse. But anyway!Mera bilder.....

....Ifrån Greenock
Fish and Chips.....

Måste säga att jag vågade mig på en väldigt intressant sak idag....Chips med Fish and Chips-smak! Har länge gått och tittat på dom här chipsen på jobbet, dom har funnits ibland i automaten på jobbet, men så har man ju inte riktigt vågat. Tycker ju annars att fish and chips är ganska gott, men jag måste säga att det inte var någon höjdare som vanliga chips.  Tyckte att det påminde om makrillen i sådana här makrill med tomatsås på burk, som man kan köpa i affären, fast utan tomatsåsen då, förstås. Och lukten, kunde nästan liknas vid en väldigt svag doft av kattmat på burk. Men det var kul att åtminstone ha fått testa det ialla fall, det är det inte många som kan säga att dom har gjort.

Glasgow.....

I lördags så var det tänkt att några svenskar skulle åka till någon ö här i närheten, över dagen. Men så blev det inställt för att det var flera som beslutade sig för att inte komma av olika anledningar. Sen var det inte speciellt bra väder, vilket gjorde att det inte kändes kul att åka till en ö då.

Det blev till att åka till Glasgow istället. Det var ganska trevligt, fast som vanligt så gjorde man av med mer pengar, än man vad man borde=) Men det är alltid roligt att åka till Glasgow! Det är ganska roligt faktiskt, såg att dom har något som heter Edible Arrangements. Dom började med det i USA innan jag åkte och jag blev överraskad när jag såg att dom hade det även här. Det är helt enkelt "blomster"-arrangemang, gjort på frukt. Så man då kan äta. Tycker det är hemskt kul grej, faktiskt.  Kan rekommendera att ni går in och tittar. http://ediblearrangements.co.uk/Default.aspx
Fint väder....

Idag har vi haft riktigt fint väder. Det var riktigt soligt och skönt ute och jag hann till och med att ta en liten promenad efter jobbet, innan det blev mörkt. Det kändes verkligen jätteskönt och bra. Får hoppas att det kommer fler sådana här dagar.

Sen serverade dom riktigt hyfsad mat på jobbet idag. Det blev någon form av chicken korma, den var rätt ok. Men det har varit ett tag nu som dom inte riktigt haft något vidare gott och äta. Tack och lov så har det funnits ett litet utbud med baguetter med lite olika fyllningar, som jag har kunnat äta till lunch. Det har blivit många baguetter med tonfisksallad i, det kan jag säga. Dom tycks köra en viss typ mat på jobbet ibland och så kör dom det ett tag, och sen byter dom och då kör dom på något annat istället. Fast det är tur att att dom här baguetterna finns och att det finns ett litet salladsbord, om det nu skulle tryta med varmrätterna=)

Har sovit bra  dom senaste nätterna, sedan dess  då jag bara sov i 3 timmar. Har sovit som en stock, det har varit mycket skönt. Får hoppas att jag i fortsättningen  ska kunna sova bättre. Tror att jag kommer att sova gott inatt med, eftersom jag fick mig en promenad i den friska luften vid vattnet,  kanske hjälper en att slappna av lite!


i

3 timmar....

Fick bara sovit i tre timmar i natt....Vet inte vad det var som väckte mig, men sen kunde jag inte somna om, utan låg där och vred mig tills jag var tvungen att gå upp. Har känt mig helt väck i skallen idag, det kändes som att det var tur att jag i princip inte hade något att göra på jobbet idag. Orkade varken tänka eller något...kändes jättehemskt. Hade nog gärna lika stannat hemma eller något och försöka ta igen sömnen.

Har sovit så dåligt, sedan jag kom till Skottland. Jag vet inte varför, men jag känner mig jämt trött och outvilad. Det är många gånger som jag har vaknat  på natten av någon anledning. Ibland har jag kunnat somna om, ibland inte. Jag kan tycka att det är naturligt i början, att man kanske vaknar eller så, innan man har vant sig vid ett  nytt ställe. Men nu tycker jag att jag har  bott här tillräckligt länge, för att ha vant mig och inte vakna vid minsta lilla. Speciellt en  sådan  som jag, som tycker så mycket om att sova och kan sova så hårt, när jag väl sover.....Men, men....Någon gång  borde det väl ge  sig.

2 snöiga bilder......

.....Ifrån Greenock, lyckades jag ta. Kom inte längre än utanför yttedören för att försöka ta någon liten bild på en utav dom första snö-upplevelserna ifrån Grenock. Dom blev inte speciellt bra, men snö är det ialla fall....=) Det blev lite konstig färg på bilderna från alla gatlampor och så. Fast det gav nästan ett gammaldags intryck på bilderna, tycker jag=) Men snö har vi lyckats få, även om det hade varit trevligare att få den till jul.


Snön har kommit till Greenock!!!!

Nu snöar det i lilla Greenock igen. Känns nästan deprimerande. Vi hade det så soligt och fint  väder både igår och  på förmiddagen idag. Men sen så blev det så grått och trist på eftermiddagen och började snöa. Får hoppas att det inte ligger kvar allför mycket snö, så att det blir "snökaos" som i London, så att man fortfarande kan ta sig till jobbet. Ironiskt att London  tycktes vara så oförberett när det gällde lite snö. Det var ju inte så att dom hade fått mängder med snö, precis. Dom kanske skulle behöva åka på en tjänsteresa till Ryssland, under vinterhalvåret för att erfara lite "riktig" snökaos=)

Igår så fick jag ett riktigt ryck och köpte en liten krukväxt. Fast jag har tyvärr inte fått planterat om den eller sådär. Får se om jag får köpt lite jord och en lite större kruka, för växt-stackarn. Den var inte speciellt dyr, men jag fastnade för den ialla fall. Får väl införskaffa lite jord och sånt till den snart, så att den inte dör.

Var ute och försökte fota lite igår, när det var så soligt och fint ute. Det var en sådan där riktigt kall men solig vinterdag här i Greenock. Var ute och gick utmed den här Esplanaden som jag gick och tog lite kort utmed för några veckor sedan. Det är helt underbart att den finns och att man kan gå där och känna havsluften med tång och allt. Gick inte hela vägen denna gången, utan nöjde mig att gå hälften typ, det var lagom. Men åtminstone så kom jag ut. lite, vilket kändes mycket  avslappnade, efter  den här veckan som jag har haft. Fast tyvärr så lyckades jag inte hitta mina två svanar, som jag fick fotograferat på nära håll, sist jag var ute och gick här. Det kändes faktiskt lite tråkigt. Det var hemskt kul att få fotograferat dom, ialla fall den ene, på så nära håll som jag fick, utan att dom blev arga på en eller att dom tyckte att man kom för nära dom.

 


Internet tycks funka igen!!

Nu har jag äntligen fått en ny internet box, så nu verkar som allt funkar som det ska göra. Får hoppas att min hyresvärd ger sjuttsingen i lådan denna gången, efter att jag ringde och småskällde lite på honom. Lite irriterande att saker och ting ska sluta funka för en. Sen får jag hoppas att min dator är orkar att funka i åtminstone i någon månad eller två till, innan den lägger av helt. Borde ju kunna fixas till lätt egentligen, verkar som att det är problem med sladden. Men får se hur länge den orkar, innan jag verkligen måste lämna in den för att försöka reparera den. Men det är otroligt skönt att ha fått tillbaka internet igen=) Lite lycka ialla fall.

Denna veckan har varit fruktansvärd. Det har varit så stressigt som attan, vet inte varför egentligen. Sen så har jag varit supertrött sen innan, det har liksom inte hjälpt att sova. Vet inte om det är något som går på jobbet, eller om  det har varit för att jag upplevt det som att det har varit stressigt på jobbet det senaste. Sen så började datorn strula och även det  här med internet. Så det känns som vart jag än går, så är det något som måste fixas med. Jag har liksom inte känt att jag bara kunnat gå hem och ta det lugnt, utan måste fixa hemma också med detta, istället för att bara kunna komma hem och ta det lugnt. Samma dag som internet slutade funka, så fick jag världens utskällning av någon kund på jobbet, för att hon inte tyckt att dom hade fått tillräckligt med hjälp från oss. Dom hade tydligen försökt flera gånger att kontakta oss (inte mig personligen) flera gången och jag fick ta all skit för det, trots att jag veckan innan hade hjälpt henne med en grej. Men jag lyckades hjälpa dom, så att dom fick det dom behövde, vilket kändes skönt. Så jag hoppas innerligt att hon fick sig en ordentlig tankeställare sig, när hon insåg att jag löste problemet dom hade. Så det känns som jag inte har haft en bra vecka denna veckan. Men jag hoppas att det blir bättre nu, när saker och ting verkar lösa upp sig lite.

Inget internet....Igen!!

Nu nar man antligen lyckats ga och skaffa internet, sa ar det hyresvard som pa nagot satt lyckades paja boxen nar han drog ut den. Sa nu ar man utan internet ett par dagar. Men det ska vara en ny box pa vag, sa har man lite tur, sa kanske man lyckas komma igang imorgon eller nagot, eller kanske pa mandag...Det aterstar att se! Bara sa att alla vet vart jag tog vagen!!

Men lite bilder lyckades jag fa upp har pa bloggen, ialla fall, sa det ni kanske kan halla er lugna en liten stund ialila fall=) Nu far jag nastan seriost borja ga ut och fota igen, om man man ska fortsatta ha internet hemma. Nu kan man inte skylla pa att man inte har internet hemma...*haha*

Igar sa snoade lite igen har i Skottland, fast inne i centrala Greenock sag det bara ut som valdigt mycket frost ungefar. Vid jobbet var det nagot mer sno, aven om det inte heller var speciellt mycket. Men det sag riktigt juligt ut nar jag kom till jobbet imorse.

bilder....

 Usch, idag var det hyperstressigt på jobbet...Folk var som galna. Även jag blev vädligt upptagen. Fick nog ovanligt mycket emails och samtal idag, annars brukar det vara mest emails. Fick lite frågor idag som jag givetvis  inte kunde svara på med en gång, så  jag har sparat dom tills imogon, så får jag hoppas på att folk har lite mera tålamod med att hjälpa mig då.

Skickade in lite bilder för framkallning i helgen och fick dom idag. En del av korten tyckte jag faktiskt  blev ganska bra, kändes kul. Tänkte att jag skulle ladda upp lite bilder, eftersom det har efterlysts =) Det är bilder från när jag tog min lilla promenad till Gourock. Ni får gärna kommentera bilderna.       

Lite snö....och lite strul...

Idag har det snöat lite till och från här i Greenock. Fast snön hann smälta bort i uppehållen. Fast när det snöade, så yrde snön, såg det ut som. Tyckte lite synd om dom stackars fåren som gick och betade i snöovädret på branten vid jobbet.

Höll på få fnatt idag alltså, det är någon kund som jag har försökt hjälpa i två veckor med  en grej, som är jätteenkel för honom att göra, men som han fullständigt har vägrat att fatta hur man ska göra. Sen i fredags så bestämde jag mig för att jag hade fått nog och gjorde det åt honom, i tron på att jag skulle få slippa honom sedan. Men nej då, gissa vem som återkom med i princip samma problem. Fast denna gången ska han banne mig lära sig själv. Men man blir bara vansinnig på vissa människor ibland.

Sen blev jag inte på bättre humör när jag kom hem och upptäckte att sladden till datorn inte ville funka. Det kom liksom ingen ström....Typ ramaskri.  Här har man gått och äntligen fått internet, så pajar datorn. Men till slut så fick jag lirkat lite med sladden, så att jag fick lite ström till datorn. Får se hur länge det funkar....Känner mig lite nervös dock! Jag hoppas att jag klarar mig med den här datorn tills jag får den andra datorn och hinner föra över allt jag har på den här datorn, innan den lägger av. Får hålla tummarna!