catiosha

virus...and its raining cats and dogs!!!!

Oj, antligen far jag for mig att komma at internet...har ju givetvis fortfarande inte skaffat internet hemma.

Fick hastigt och lustigt ga till lakern i veckan, eftersom jag helt plostligt borjade kanna mig valdigt yr, i mitten av forra veckan. Trodde ju att det skulle ga bort av sig sjalv, men det gjorde det inte. Men tydligen var det nagot litet virus i mitt ora, som lekte med nagra har i orat som tydligen har med balanssinnet. Sa det gjorde att jag kande mig yr till och fran. Men nu har jag fatt lite medicin, sa det ska forhoppningsvis ga over om nagra dagar. Trodde att jag daremot skulle aka pa nagon forkylning eller influensa, eftersom alla har gatt och varit brakforkylda och gud vet vad...Men oronvirus?? Jaja, konstig ar man....=) Men det forklarar min internetfranvaro denna veckan, for jag har varit jattetrott och inte haft sa roligt denna veckan.  Och inte har jag vet att ta ledigt fran jobbet o vila mig, som doktorn tyckte att jag skulle gora...=/

Jaja, pa onsdag sa ar det julafton och da kommer jag hem....*yippie*. Maste saga att tiden har flygit ivag, sedan jag kom hit, kanns bra. Snart ar jag forhoppningsvis klar med min "lilla" traningsperiod...ar sa trott pa det, vill bara jobba pa riktigt. Sa jag hoppas att det ska ga bra pa tentan som jag haller pa att gora. Ska gora fardigt den pa mandag morgon.

Idag sa har det varit hemskt ovader tydligen. Var inga problem nar jag akte till jobbet i morse, men tydligen har det regnat som bara den. Taget mellan tagstation pa jobbet (IBM har sin alldeles egna tagstation) o glasgow hade tydligen svammat over, sa alla fick aka in till greenock och ta nagot annat tag darifran till Glasgow. Och min bussresa hem, som normalt tar ca  15 minuter, tog en timme...*suck*. Verkar som det var kalabalik i hela stan typ och alla skulle hem samtidigt, helt plostligt, bara for att det regnade sa mycket.

Trott......

Nu kommer jag hem den 24 december for att fira jul....Hoppas att jag inte kommer att vara alltfor borta da jag ar hemma. Kanns som jag ar helt slut, sa fort jag kommer hem fran jobbet, vet inte riktigt vad det ar. Har fortfarande traning pa jobbet och dom bara haller info over mig, kanns det som. Kanns som man inte riktigt har tid att tanka  eller ta det lugnt. Kanns som man bara dackar nar man kommer hem, for hjarnan ar helt slut. Jag har en vecka kvar av traningen, innan "allvaret" borjar, hoppas att det blir lite battre da, att ma n kan ta det lugnt. Kanns nastan lite meningslost med en del info som dom ger en. Gjorde ett prov igar och fragade 2 personer om en forkortning som jag hade skrivit ner, men glomt av vad det betydde. Visade sig att ingen av dom hade den blekaste aning om vad det var for nagot typ.....Sa varfor ska jag kunna det typ? Men ialla fall....kanns som jag vill satta igang med jobbet pa riktigt, sa att man kan faktiskt kan borja lara sig pa riktigt. Det ar bra att dom lar en navigation osv, for det ar val vad mitt jobb gar ut pa, att kunna navigera och hitta information till kunderna. Men det kanns anda svart att verkligen ta till sig allt, forrans man verkligen sitter dar och verkligen far jobba pa r iktigt med att hitta allt.

Fick mitt brittiska "personnummer" idag med posten. Det gick otroligt snabbt, maste jag saga. Var ju pa intervju for nagon vecka sedan bara, men det ar bara tacka o ta emot. Desto battre for mig att jag fick det sa snabbt, nu ska dom bara skicka ut sjalva kortet ocksa. Fick bara sjalva numret idag med posten, sa att jag ska kunna ge det till min arbetsgivare...Det ar ju for att jag ska fa ratt beskattning och fa dom ratta sociala formanerna.

julen ar har.....

Nu ar det verkligen  jul i affarerna, det spelas julmusik och skyltas for fulla muggar i affarerna.....tack gode gud att man inte jobbar i affar for tillfallet. Man hinner bli knapp innan november ar slut...

Nu har jag fatt ledigt till jul ialla fall....Nu galler det val bara att hitta en biljet hem till sverige....Kanns lite hysteriskt. Far hoppas att det gar vagen.

Dom ar verkligen roliga pa jobbet....tycker bara att jag sitter och skrattar mest hela tiden....Men det ar kul, tycker fortfarande att dom flesta pa jobbet ar hemskt trevliga. Var nog bra trott efter forra veckans bearbetning av  all ifnormation. Sov hela l;ordagen, kandes det som. Och imorgon  fortsatter traningen....vet inte riktigt vad det ska handla om denna veckan. Forra veckan var bara att lara sig en massa navigering av sajter o dyligt, med en massa information...man blev helt snurrig. Fast nu sa har jag nog borjat fatta lite vad det ar dom gor, sa jag borjar kanna igen mig. 

  

Wallander pa brittisk tv....

Det ar sa kul, dom har borjat visa Wallander pa tv...tydligen baserat pa Henning Mankells bocker. Normalt oerhort ointresserad av detta, men helt klart kul att titta pa svensk-baserade program pa brittisk tv.  Sen ar jag overlycklig over att kunna folja Desperate Housewifes en gang i veckan och aven folja Morden i Midsummer, om jag har riktigt tur.

Har sa mycket traning pa jobbet.....det bara gar runt i skallen pa en. Det ar egentligen ratt enkelt, fast det ar bara sa mycket information att halla reda pa. Fast dom har ratt bra redskap for hur man ska holla koll pa saker och ting, sa det ar egentligen bara att man ska lara sig att navigera pa datorn och veta var nagonstans man ska hitta informationen. Imorgon sa ska jag ha test hela dagen...Fast man far tillgang till informationen pa datorn, sa det ska nog inte bli sa svart. Sen ska jag val ha traning i ca 2 veckor till, verkar det som....Sen slussas jag val ut till min avdelning. Eller rattare sagt, jag ar pa min avdelning, bara inte dar jag ska sitta. Sitter med det brittiska teamet, istallet for det svenska/nordiska teamet, bara for att jag ska fa mer "proper" traning. Har val inte riktigt blivit introducerad till den nordiska delen an, aven om jag vet lite vilka det ar och nagra vet vem jag ar....Kan knappt barga mig forran jag far satta igang pa allvar....

Idag sa fick jag ga till nagon statlig myndighet och skaffa ett social security number, vet inte vad det kan tankas heta pa svenska, det ar ju inte riktigt ens personnummer heller, fast det innehar val mer eller mindre samma funktion. Det gick bra, sa det kan nog forvantas dimpa ner i brevladan om nagra veckor.


Helt otroligt, hela den har stan verkar sa somnig nastan. Det marks att det ar en liten stad...Alla tar det sa lugnt har, ingen storre bradska. Men alla ar valdigt snalla ialla fall.

Nu har julen kommit till Greenock ialla fall, det kanns kul. Dom har borjat med julgrejer i affarer och det finns utsmyckningar overallt nu. Dom har aven fatt upp nagra sma julgranar pa jobbet...ser ganska kul ut da vissa star pa skrivborden etc...

vintern har kommit.....

Nu var det langesedan jag skrev....Har varit lite si och sa med att logga in pa natet.

Idag sa slussades vi alla ut till vara respektive avdelningar. Det var kul, fast min dag kandes val samtidigt lite handelselos. Fick bara sitta och lyssna nar en pa avdelningen svarade i telefon och forsoka hanga med i hans email-hantering, men det var ordentligt slott, sa jag fick inte lyssnat sa mycket. Shit happens! Imorgon sa borjar nasta period av traning. Ska lara mig om  produkter och tjanster vi saljer och forhoppningsvis sa gar dom in lite djupare in i dom program som jag ska anvanda mig av. Langtar efter att fa komma igang. Tror att dom sa att hela traningsperioden ar runt 3-4 veckor...undrar om det verkligen ar sa langt, men det kanske inkluderar tiden da man far sitta och faktiskt borja gora saker pa riktigt. Far se hur det funkar.

Nu borjar det bli riktigt kallt har i Greenock. Har ingen aning om gradantalet, men det har varit minusgrader, vaknar upp varje morgon och bilarna ar lite vita, ser nastan ut som ett mellanting mellan frost och sno. Det ser sa fint ut nar jag kommer till jobbet, ibm ligger i som en liten dal. Sa nar jag kommer pa morgonen sa ar det vitt pa kullarna. Onskade att jag kunde ta med mig kameran till jobbet och fotografera hur det ser ut, men tyvarr sa far man ju givetvis inte gora det.

Annars sa har det val inte hant sa mycket har i greenock. Fokuserar val mest pa jobbet just nu och har tyvarr inte rad med nagra storre bravader tyvarr. Far val hoppas pa lonen, som dom lovat ska komma strax innan jul. Lonen kommer extra tidigt nu innan julen.

Igar sa var jag ute och fotade lite, det var kallt, men valdigt fint och soligt. Har ju inte fatt igang internet hemma an, sa jag far ladda upp bilderna senare. Mycket farshinerande att skottarna tycker om att sta och fiska i floden, trots att det ar kallt...Valdigt kul att se!

Alla var sa avundsjuka pa min vinterjacka idag. Dom verkade vara farshinerande att det faktiskt var en laderjacka. Men det ar en valdigt skon jacka att ha pa sig pa vintern.

Maste saga att Greenock ar en typisk liten somnig smastad. Kanns som alla tar god tid pa sig har...inget storre jakt...=) Kanns lite konstigt med tanke pa att alla andra stallen jag har besokt har varit mer eller mindre jaktade platser=)