catiosha

Internet cafe i shoppingcentrat.....

Forra inlagget blev nog ganska hastigt, satt pa jobbet och fick nagra minuter vid datorn for att kolla emails och sant, for vi gjorde en ovning pa datorn.

Sa nu sitter jag har igen med ett engelskt tangentbord och ska forsoka halla alla uppdaterade. Lika bra att gora det har, for alla som undrar, sa ar jag ju utan internet for tillfallet. Sa det kanske blir lite sporadiskt att jag kollar emails, uppdaterar bloggen etc och att det kan bli lite kort, tills jag har fatt internet  installerat hemma. Ska forsoka komma hit lite emellanat.

Maste erkanna att det for tillfallet inte finns sa mycket att beratta. Haller mest pa att fokusera mig pa att komma in i jobbet, for tillfallet. Far hoppas att det ska  ga bra. Det finns inte sa mycket att gora tills jag har hunnit att fa min lon. Jag hoppas att jag far lite pengar nu pa fredag, dom har sagt att vi ska fa lite lon av det lilla vi har jobbat. Dom kommer att behovas.

Ha det bra allihopa!

Catarina

Jag lever an sa lange.....=)

Antligen fick jag tillgang till lite internet pa min lilla fikarast.  Haller pa att undersoka internet att ha hemma, men det kommer nog i slutet av veckan, innan jag bestammer mig for det.

Har antligen slagit mig lite till ro i lagenheten, det kanns skont. Har traning denna veckan pa jobbet, ska slussas in i mitt riktiga jobb nasta vecka. Kanns lite skrammande, men det ska forhoppningsvis ga bra.

Ska aterga till jobbet nu, men nu  vet ni att jag lever ialla fall=)

ha det,

Catarina

Första dagen på jobbet....Och inköp till lägenheten!

Idag så var det den första riktiga dagen på jobbet. Det var lite nervöst, men det gick ändå ganska bra. Det var mest lite genomgång av praktiska saker, regler och lite annat under förmiddagen. Sen gick vi och åt lunch och efter lunchen, så fick vi mer eller mindre sitta någon timme med dom som vi ska arbeta med. Så vi fick sitta med en person och lyssna på samtal och dom fick berätta lite vad dom gjorde. På måndag så börjar den verkliga träningen, då vi ska börja lära oss alla datorprogram, telefon osv som vi ska använda. Det var en skotte som satt bredvid mig, som jag fick reda på, att han hade bott både i Usa och i Moskva....Det kändes lite roligt att han har bott på samma ställen som mig. Han hade väl bott i Ryssland för ca 10 år sedan, så han kom tydligen inte ihåg så mycket ryska längre. Men ialla fall.

Nu har jag varit och spenderat en hel del pengar på lite handukar, tvättmedel och annat smått och gott till lägenheten, så nu tror jag att jag har det mesta som jag behöver. Har till och med fått igång tvättmaskinen, för att kolla hur det funkar. Har ju en tvättmaskin i lägenheten, känns helt underbart. Hoppas att det inte svämmar över där hemma, medans jag är borta=) Tänkte gå och sova i lägenheten från och med i natt. Är  bara här på skolan och hämtar lite grejer som jag behöver. Kommer nog att finnas lite grejer kvar när jag går, men det får jag hämta på söndag eller något, när jag har lite tid.

Så här ser min lägenhet från från utsidan...fönstren till vänster, leder till mitt sovrum, till höger ligger vardagsrummet.

Äpplen på svenska....?

Tidigare idag, så hade jag gått in i någon miniaffär av ren spontanitet, som tycktes sälja lite färsk fisk och fruk/grönsaker. Hittade en påse med äpplen som kostade runt 6-7 kr. Kom på det först nu att på själva påsen (den var fabrikspackad), så står det faktiskt  "Äpplen 1 kg" med svenska bokstäver. Tyckte det var farchinerande! Undrar om den verkligen var menad att säljas i en liten minibutik här i lilla Greenock, eller om den hamnade på villovägar? Äpplena kommer tydligen ifrån Frankrike, ursprungligen.

lägenheten....

Idag så gick jag till lägenheten och tog med mig majoriteten av mina grejer från där jag bor för tillfället. Har ju fått några nätter gratis på ett litet studenthem här i Greenock, så jag har några nätter kvar. Det enda som håller mig kvar här i studenthemmet är ju gratis internet, så jag tänkte att jag skulle komma hit så länge jag kan och uttnyttja detta, tills jag kan bestämma mig för vilket internet jag ska ha "hemma sedan".

Helgen ska väl tillbringas med att städa lite i lägenheten, man vet ju aldrig hur nogranna eller inte nogranna folk har varit med städningen, innan dom flyttade ut därifrån.Sen ska det väl bara inhandlas lite badlakan, handdukar, tvälttmedel och en tvättställning, så ska jag nog klara mig ett litet tag ialla fall. Samtidigt så får man ju börja inhandla lite mat, så att man börja laga lite mat hemma.

Min hyresvärd berättade idag att det går en direktbuss ifrån Greenock till Ikea (som ligger i Glasgow). Vet inte hur mycket det kostar, men man får helt enkelt bege sig dit.

Hade en sådan tur igår, när jag skulle skriva på kontraktet till lägenheten, var lite vilse och frågade en stackare om vägen. Så visdade sig att han bodde runt hörnet till vägen jag skulle. Hur stor är chansen att man frågar någon som bor precis där man vill gå till? Så jag hittade dit helt ok och fick en jättelätt beskrivning om hur jag skulle ta mig tillbaka sedan. Fick hans telefonnummer, så jag funderar på att bjuda in honom och hans fru på middag eller något, när jag har kommit i ordning lite granna. Han verkade hemskt trevlig ialla fall.

Man måste säga att skottarna, generellt sätt, är hemskt artiga och hjälpsamma. Många är rent ut sakt riktigt skämtsamma med en...Hur kul som helst. Det var verkligen kul överraskning för mig,  Annars så har jag haft en bild av Storbrittannien där folk är stela och allvarliga. Men dom har verkligen fått mig på andra tankar. Det känns härligt att komma hit som utlänning och faktiskt kunna få lite hjälp med vägbeskrivningar och annat, om man nu behöver det.

Äntligen skaffat ett boende.....

vardagsrumHej allihopa,

Nu har jag äntligen skaffat mig någonstans att bo. Tänkte bifoga lite bilder som jag tog när jag var och skrev på kontraktet idag. Det är ett rum jag hyr egentligen och det finns ett till rum för uthyrning. Så jag får nog förvänta mig  en rumskompis. Men jag hade första tjing på att välja rum, och tog givetvis det största. Sen har vi ett stort vardagsrum, något mindre kök och en toa med dush som ska vara gemensamt. Men just nu så är det bara jag som ska bo där...får se hur länge till det blir att jag bor ensam i huset. Ägaren verkar vara ok, faktiskts. Han ska tydligen göra lite sista-minuten renoveringar, men det ska nog gå bra.


Äntligen....

......Lite fint väder här i Greenock. Känns skönt, med tanke på att det bara har varit mörkt, grått och regnigt sedan jag kom hit. Lite jobbigt har det känts, man har ju velat kunna vara ute och turista lite. Men idag så har det varit lite finare väder ute, det kändes till och med lite varmt ute. Det var trevligt. Lyckades ta lite bilder på den fina floden som rinner genom staden....Alla ni som läser, spyr väl galla över den här förbannade floden vid det här laget. Borde verkligen hitta nya objekt att ta kort på=P 

Men helgen är snart här, då kanske jag har chansen att gå ut gå på upptäcksfärd. Men dom säger att det ska bli kallare frammåt helgen här, vilket inte känns kul, men det återstår att se. Fast ibland så är det bättre när det är riktigt kallt, då brukar det kunna vara fint väder ute. Känns som jag skulle behöva ha lite sol som piggar upp mig lite.

Har skaffat mig en liten karta över Greenock, så nu kanske jag bara går lite vilse....jämfört med mycket vilse som är normen för mig=)

Jaja.....Sånt är livet!!

Hejs svejs på er därhemma!

Greenock

Hej alla!!

Bifogar min första blogg här, så att alla kan hänga med ifrån allra första början=) Måste nog ha varit tröttare än vad jag trodde när jag skrev det, kanske inte är helt grammatiskt rätt, men shit happens=)

/CatarinaHej allihopa!


Nu landade jag i Glasgow igår efter ca 1,5 timmes flygresa. Så vi landade ca 20 minuter tidigare än planerat. Fick sen en "guidad" taxitur ifrån flygplatsen till Greenock, vilket var kul, synd bara att det var så mörkt att man inte såg så mycket. Men det lilla jag såg, såg hemskt fint ut.

Idag så är jag ledig, har varit på jakt efter en engelsk kontakt som passar i uttagen, men ett svenskt uttag på andra sidan, så att jag kan sitta och roa mig med datorn bland annat. Hade ju köpt en ifrån sverige, men upptäckte igår att jag inte kunde få i dator-kontakten i den, bara laddarna för mina telefoner och till kameran. Men har allt löst sig och jag fick även kopplat in mig till internet helt gratis.

Jag bor på studenthemt här i Greenock. Ganska enkelt litet rum med delad kök, dush och toalett. Men det ligger ganska centrallt och alldeles vid floden som rinner genom stan. Greenock är ganska litet....Kanske runt i Varbergs storlek, men verkar mysigt ändå. Det är synd att det gregnar, för annars så hade jag kunnat ta mera kort utomhus.

Jag har lyckats skaffa mig ett lokalt mobilnummer här ialla fall, vilket känns mer lugnt än att använda min svenska mobil. Kostar ju så mycket om folk ska ringa och smsa på den hela tiden. Nu gäller det bara att lära sig det nya numret.

Mitt generella intryck av skottarna är väl att dom verkar vara väldigt trevliga och skämtsamma. Dom verkar vara hjälpsamma om det är något man behöver hjälp med, vilket känns jätteskönt. Men skotskan känns lite svår att anpassa sig till. En del verkar prata så att man förstår det mesta dom säger, men vissa är helt obegripliga. Men jag vänjer väl mig så småningom vid det.


Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag startat en ny blogg, istället för min gamla blogg. Hoppas att denna ska vara lättare att användas av mig och läsas av läsare.

Tanken är ju att jag ska skildra mitt nya liv här i Skottland, så jag hoppas det blir av intresse för er alla att läsa bloggarna och (förhoppningsvis) njuta av mina bilder.