catiosha

After Work och Ikea.....

Igår så hamnade jag på after work med jobbet, det var ganska trevligt faktist. Fick träffat lite nya människor och så, det var trevligt. Gick dit direkt efter jobbet med 2 jobbarkompisar, det var inte alls planerat från min sida, men det  var kul ändå. Vi åt där med, åt lax med hollandaisesås och pommes frites. Ingen hälsodiet precis, men faktiskt väldigt gott. Det var en kille där som verkar ha tappat merparten av sina tänder i överkäken och dom han hade i underkäken verkade vara fulla av  hål. Den munnen kan inte ha  sett en tandborste på 110 år, än mindre än en tandläkare. Jag som tyckte det var illa med mina tänder!!

Idag så blev det till att åka och äta lunch på Ikea. Åt köttbullar, sås och potatis som vanligt. Tänka sig att det kan vara så gott när man bor utomlands. Sen fick jag köpt med mig lite lingonsylt hem också, om jag får för mig att göra köttbullar någon dag. Dom har sådana små gulliga Ikea-påsar här i Glasgow. Det är som dom vanliga stora blå (och dom gula) plaskassarna man hittar på alla Ikea-varuhus, bortsett från att dessa är mycket mindre.Vid Ikea så ligger det dels ett shopping center (som jag inte har varit inne i än) och en massa affärer intill. Där hittade jag en födelsedagspresent till Lena,  tyckte den var hemskt gullig. Kunde inte låta bli att köpa en till mig själv också, bara för att jag tyckte dom såg så gulliga ut. Kunde ha varit lite mer  färg på dom, men jag hoppas att det ska  gå bra ändå. Verkar funka hyfsat bra ialla fall. Hoppas att Lena ska tycka om sin lilla present=P

Här är ett Pariserhjul som man kan åka med, som ligger alledels vid det här shopping centrat.

Ferris Weel

Äntligen....

......Så har jag fått installerat intenet hemma. Känns verkligen skönt att kunna sitta hemma i lugn och ro med internet. Så nu kommer jag att kunna använda å, ä och ö, sen ska jag börja ladda upp lite bilder här på bloggen. Det är väl inte världens mest spännande bilder, men det ger förhoppnigsvis en liten inblick om hur jag bor.

Känns verkligen skönt att det är fredag imorgon. Känns som jag behöver sova en hel massa. Har fått mer och mer att göra på jobbet. Plus att det har varit ett par kunder som har varit extra besvärliga, ibland undrar man om man har att göra med en 2-åring eller om man faktiskt har att göra med en vuxen människa.

Usch, det var lite hemskt. Det  var tydligen en rumskompis till en utav mina jobbarkompisar som tog sitt liv. Vet inte riktigt hur hon tog sitt liv, men hon hittades i sin säng. Måste kännas jobbigt och läskigt, även om dom inte alls umgicks.

Kanns lattare......

.....Pa jobbet denna veckan. Det kanns skont. Tror att jag borjar inse att folk kanske ar lite mera forstaende och snalla an vad man forst tror. Sa det kanns som det gar battre, aven om man fortfarande gor en massa fel. Fast ibland undrar man ju vad folk haller pa med egentligen. Det ar vissa som tycks ha satt i system att emaila oss sa fort det ar nagot, trots att dom mycket val skulle klara av att gora vad det nu ar sjalva. Det ar sa irriterande. Man kan inte lata bli att skratta och samtidigt undra om folk inte har nagot battre for sig an att emaila oss. En utav svenskarna fick ett email dar en gubbe undrade om den har killen verkligen jobbade for den avdelningen han jobbar for, trots att det stod klart och tydligt i emailet att den har killen jobbar for den har avdelningen. Det ar svart att forklara med nar jag sag emailet sa holl jag pa att avlida eller nagot. Den gubben forsokte verkligen driva med den har killen, det var bara for lojligt.

Sen fick jag reda pa att det var en dansk som tyckt att jag var lite trog i bollen tydligen. Han hade borjat pa samma traning som mig nu innan jul....For ANDRA gangen. Under veckan, sa hade nagon fragat honom hur traningen gick med "den nya tjejen" (vilket var jag) och han hade tyckt att jag var trog. Efter den forsta veckan, sa fick vi gora samma prov, som jag blev mer an godkand pa, medans han blev underkand pa provet (for andra gangen). Det tyckte jag var sa ironiskt nar jag horde det nu i veckan. Nagra utav svenskarna horde detta och dom holl pa att skratta ihal sig at den har killen. Sen visade det sig tydligen, att han tydligen ibland gor lite fel nar han ska fylla i ett formular, som vi alla maste fylla i for att dokumentera alla samtal och emails som vi tar.

Igar sa hade vi, for omvaxling skull, ganska fint vader har i Greenock. Sa jag tog tillfallet i akt och tog mig en lang promenad till narliggande Gourock. Gourock ar som Greenock, liten stad. Tar mig ca 50 minuter att ga en vag. Men det ar ganska fint, for vagen man gar, paminner litei om Strandpromenaden i Vaberg. Sa jag gick och tog en massa bilder pa vagen. Sen sa nar jag kom till Gourock, sa passade jag pa att fika lite och sen gick jag hem igen. Det var ganska skont och behagligt. Sa jag far definitivt gora om det  flera ganger. Tyckte det var en ganska lagom stracka om man vill fa sig en rejal promenad. 

Ska forhoppningsvis fa  igang internet pa torsdag hemma i lagenheten, sa da ska jag definitivt borja att ladda upp lite bilder och sant har pa bloggen. Da kan jag borja skriva lite oftare och aven borja anvanda svenska tecken.  Ska bli skont att fa internet hemma.

Igar sa var jag pa en musikbar som heter Slanj. Det var en kompis som ville ga dit, tjatat om det anda sen jag traffade henne for nagra veckor sedan. Det var visserligen trevligt, fast det var inte min stil. Det var ingen dansklubb, aven om dom hade ett litet dansgolv. Men samtidigt var musiken sa hog, sa man kunde definitivt inte prata med varandra och det kandes som man var helt dov efterat. Men jaja, nu har man varit dar ialla fall!

Tungt, tungt....

Usch, det har verkligen varit tungt i veckan, nu nar jag fatt borjat svart i telefon. Kanns som jag inte alls ar redo for det egentigen. Sa det drar lite att behova ga till jobbet pa morgonen, kanns det som, inte alls kul. Men det gar trots allt nagot lattare att svara i telefon, aven om jag oftast inte kan svara pa alla fragor likt forbannat. Fast idag holl jag pa att bli helt knapp, det var en kille som emailade in och fragade en massa fragor, som jag kunde svara pa, efter manga om och men. Men det var en fraga som jag svarade pa, som han vagrade fatta. Det var ett himla emailande fram och tillbaka och en utav mina kolleger fragade forvanat om jag fortfarande holl pa med samma grej i slutet pa dagen.

I onsdags sa gick jag och at pa den har puben jag var pa i fredags, med en tjej fran jobbet. Just den maten jag valde, var var val inte den basta jag har atit, men jag vet inte om jag bara hade lite otur i mitt val. Men det var billigt ialla fall. Maste saga att det var hemskt trakigt att komma dit pa en onsdag, helt dott. Men men, jag ar saker pa att den puben lever pa att IBMare kommer dit pa fredagar=) Fast det  kommer ju givetvis andra dit ocksa...

Glasgow

Igar sa var jag i Glasgow. Det var ganska kul. Gick runt och tittade lite affarer och shoppade lite, sa nu ar man helt pank. Men insag att det inte ar speciellt svart att hitta inne i Glasgow, vilket ar bra. Nu galler det bara att arbeta sig utat=) Var pa nagon Museum of the Arts, vilket var ganska ok. Det var inte sa mycket som dom hade dar, men det var anda kul att titta pa det som fanns. Men dom hade lite sa att barnen kunde sitta och mala lite, vilket var bra. Det var gratis att ga in, vilket var jattebra, tycker jag. Sen traffade jag en jobbarkompis pa vagen hem, vilket var kul.

Jag var sa glad for jag lyckades hitta en tebutik i Glasgow. Dom har sa manga cafeer oc h "tearooms" i Glasgow, men inga egentliga stallen dar dom bara saljer lite te och kaffe som man kan ta med sig hem. Min mataffar har ett sadant trakigt utbud av teer, hade nog forvantat mig mer. Men nu har jag hittat den har lilla te-butiken, aven om den inte heller har sadar jattemycket.

Skottar i kilt

Billig sprit och dramatik pa jobbet=P

Gick till den har puben i fredags, som manga pa jobbet gar till. Det var ganska trevligt, faktiskt. Lokalen kandes stor och var hyfsat ljus. Det fanns ingen direkt musik, sa man kunde sitta och prata med folk och traffa nya som man aldrig sett forut, sa dit vill jag garna ga till vid fler tillfallen. Spriten ar ju nastan oforskamt billig i jamforelse med Sverige. Sa man kan ju dricka riktigt mycket, bara for att det ar sa billig=)

I lordags sa var jag och besokte Ikea for forsta gangen i Glasgow. Det var mycket trevlig, fast Ikea i Moskva var nog trevligare, eftersom den lag precis i anslutning till ett annat shopping centra (som om man inte fatt nog av att ga i Ikea i timmar). Men det ar alltid skont att nagon gang ibland fa ata lite svenska kottbullar nar man bor utomlands. Sa det far nog bli fler  besok. Det finns en direktbuss som gar fran Greenock direkt till Ikea och tar ca 30 minuter, vilket ar jatteharligt.Tyvarr sa gar den bara fran mandagar till lordagar, sa man far vilja aka till Ikea om man ska aka pa en sondag, far da far man ta taget och sen nagon lokalbuss darifran. Gar nog lika bra, men inte lika smidigt som en direktbuss.

I sondags sa blaste det typ full storm ute, sa kandes det ialla fall och det osregnade. Det blaste och regnade i lordags med, men i sondags ville nog inte en manniska ga ut.

Idag sa akte jag pa att fa borja svara i telefon. Det gick  val helt katastrofalt, men jag gjorde ett tappert forsok. Tack och lov sa kommer det val inte sa manga samtal in fran Norden inom just mitt omrade, sa jag far nog en mjukstart. Far hoppas att det gar battre imorgon. Fast jag skulle nog hellre ha fortsatt att svara pa emails ett litet tag till. Trots att jag hade en sadan lang traningsperiod, sa kanns det ande som att det ar en sak att kunna nagot i teorin, men en sak nar man ska skrida till verket och faktiskt gora det. Men vi far se...=)

Brist pa bra rubriker.....>/

Ikvall ska man undersoka stampuben dar alla ibm:are tydligen brukar hanga pa fredagarna. Har faktiskt aldrig varit dar forut, tankte ga dit med en finsk tjej. Far se hur det ar, om det ar nagot kul. Folk blir nog chockade om dom far se mig dar,  har val inte gjort mig kand som nagon party-manniska=)


Idag sa fick jag riktigt manga mail att svara pa, det kandes faktiskt valdigt kul. Det var en kul kontrast jamfort med gardagens hemskt trakiga dag, da jag fick svarat pa ett mail pa ca 8 timmar. Forhoppningsvis sa kanske jag far tilldelat mig lite fler emails i fortsattningen...Fast jag driver nog alla till vanvett, for jag fragar om allt mojligt. Men jag fick lost ett problem ialla fall, det var en kvinna som hade problem med nagot och holl pa och maila och grejer, fast vi fattade aldrig riktigt varfor hon hade problem, for allt sag normalt ut fran varan sidan. Sen visade sig det vara ett pyttelitet fel. Men det blev lost ialla fall. Men jag  blev valdigt farshinerad over hur en sadan liten grej kunde bli ett sadant stor grej. Men det var inte mitt fel ialla fall, vilket kandes skont.

Hostan....

.....Kanske ar pa vag att bli battre. Den har kants mycket battre idag och jag har inte hostat lika hysteriskt som jag har gjort innan. Plus att jag lyckades sova mig igen hela natten, till skillnad fran dom senaste natterna. Fick hittat ytterligare en hostmedicin i tablett-form, som verkar funka ratt bra. Sa jag far ta den i nagra dagar till, sa kanske jag blir helt frisk igen. Det skulle vara hemskt bra. Da blir dom sakert jatteglada pa jobbet ocksa=)

Det ar sa roligt med mitt har, verkar ha fatt en hel del korkskruvar nu nar jag fatt klippt haret. Vet inte om jag personligen tycker om det, men det ar val ett bra tecken. Men haret kanns ialla fall battre nu, nar det inte ar lika tjockt.

Idag var det helt stendott pa jobbet. Det omradet som jag jobbar med, brukar tydligen inte vara sa mycket i normala fall, men idag var det hysteriskt lite. Fick svarat pa ett mail pa hela dagen.....Holl pa att avlida eller nagot, det var verkligen trakigt. Jaja, far val hoppas pa att det ska bli battre sa smaningom. 

Ledig dag....

Mycket intressant dag idag...Det var ett gang svenskar som borjade jobba idag i tron att det var en vanlig arbetsdag. Efter ca 2 timmar, konstanterade varan team leader att det nog var helgdag idag i Sverige och att alla telefonlinjer och sant var stangda. Sa efter lite overlaggningar, sa tyckte hon nog att vi lika garna kunde ga hem, eftersom vi inte skulle fa speciellt mycket att gora, om vi anda inte far nagra samtal/emails fran Sverige. Sa det var bara att traska hem igen=)

Sa idag far det bli lite tvattning och lite annat smatt och gott, som man inte har hunnit med innan. Sen ska jag ringa telefonbolaget och lite sant idag, tankte jag, sa att jag far en telefonlinje. Maste ha det, innan jag kan skaffa internet=)

Idag ar det verkligen superkallt, det ar nastan sa man forvantar sig att det ska borja snoa eller nagot...Men det aterstar att se om det verkligen kommer nagon sno har eller inte.

Forbannade forkylning och evig hyperhosta.....

Gar fortfarande med forkylning (som jag fick strax efter juldagen, for alla er som inte vet!)....Haller pa att bli helt tokig, bara for att jag  inte kan lata bli att hosta som en galning...*GRRRRR*. Valdigt irriterande!! Var hemma 2 dagar fran jobbet i forra veckan, bara for att jag var sa forkyld...Mindre kul! Plus att nyarsafton tillbringades hemma i sjuksangen...Roligare har man haft har i livet. Fast alla pa jobbet verkar vara forkylda. Innan jul sa var det influensa, nu ar alla hyperforkylda....

Men nu har kylan hittat till lilla Greenock...Lite kallt, men tror att Goteborg var varre. Langtar redan efter sommaren, sa att man forhoppningsvis kan komma ut lite och njuta av nagot varmare och finare vader.

Idag sa aker mamma o pappa hem igen, efter att ha varit har i Greenock i nagra fa dagar. Vi var bland annat i Glasgow och tittade och sen var vi och sag pa sma ulliga far vid vagkanterna pa landet....Ganska kul. Det var ganska kul att fa besok, faktiskt. Sa nu fick jag lite mer av mina grejer=)

Nu sa borjar jag klockan 07.00 pa morgonen pa jobbet.....Det ar tufft att borja jobba sa tidigt pa morgonen, nar det ar kallt och morkt ute. Fast det positiva ar att jag slutar redan 15.30 pa eftermiddagen, sa  jag far tid over att gora lite annat pa eftermiddagen. Det kanns kul att kunna hinna med och titta lite affarer innan dom stanger, aven om man inte koper nagot. Nu nar ledigheterna ar over, sa har jag pa allvar fatt borja svara pa emails som kommer in pa jobbet. Kanns spannande. Fast tyvarr sa ar det fortfarande ganska slott. Men jag fasar da jag maste borja svara i telefonen...Det ar ju alltid valdigt nervost innan man kommer in i det hela. Men vi far se nar det blir.

Sen har jag antligen fatt klippt mig....Det kanns underbart. Det blev faktiskt ganska ok, for en gangs skull. Det blev nog inte superbra, men det blev anda valdigt ok. Det kanns skont att fa haret klippt, det behovdes verkligen.