catiosha

Rena rama....

....sommarn ute!! Har varit så underbart skönt ute idag, det är helt otroligt. Jag har sett folk som gått ute i bara t-shirten idag, fast jag är som alltid lite frusen och sprang omkring i långärmat och en jättetunn jacka. Men det var nästan lite för varmt. Och solen sken! Nu är hon 20.00 och först nu, så börjar det mörkna. Hur härligt som helst att våren verkar vara på väg. Var och tog en liten promenad nu och det var skönt.

Sen har jag precis börja gå hos en kiropraktor också. Kommer att bli dyrt, men det kommer definitivt vara värt det.

utbildning på jobbet....

Har så mycket utbildning på jobbet just nu, så det känns inte klokt. Jag har knappt avslutat träningen för växeln, innan jag åkte på nästa. Satte och gjorde en del av provet för växeln idag, resten är muntligt så det får jag ta när den som tränar mig, kommer tillbaka till jobbet. Men igår så började jag tränas i ett annat område på jobbet. Det hör visserligen till det jag gör nu, men det är ändå väldigt mycket att lära, känns det som. Den kursen är på två veckor och vi sitter 6 timmar per dag och ska försöka lära oss detta. Som sagt så är det likt det jag gör nu, fast den gruppen har hand om en annan del bara. Så det är en del man känner igen, men det är ändå en del nya program att lära sig och en del grejer att komma ihåg. Känner mig helt slut efter bara 2 dagar.

Åh, vad skönt.....

det var att få klippt håret! Snacka om värsta befrielsen. Har inte klippt mitt hår sedan början på januari, så mitt besök hos frissan var mer än välbehövligt. Hade sån tur med frisörska med en gång, hon klipper faktiskt väldigt bra, vilket gör det ännu mer kul att komma till frisören. Hade kunnat låta henne klippa mig jämnt...=) Hon bara skrattade åt mig när hon var klar, bara för att jag var så lycklig över att få klippt håret och fått bort en massa hår. Så nu känns det hur skönt som helst...Höjdpunkten på dagen här=)

busschaufför...

Det var så gulligt...Det är ju ett gäng som alltid tar samma buss varje morgon och vi har samma busschaufför varje gång. Idag så skulle det tydligen bli biljettkontroll, så han förvarnade oss alla att det skulle komma en kontrollant lite senare, och försäkrade sig om att  våra biljetter var i sin ordning. Det var ganska roligt, faktiskt. Har aldrig hänt mig förut, att en busschaufför har förvarnat om det innan.

18.00.....

Och ljust som det vore dag. Helt underbart. Det enda som märks är att solen inte står högt upp på himlen, men underbart ljust är det ute.....Rena dagen, känns det som.

En ensam tulipan....

Nu håller mina tulipaner på att slå ut...Måste säga att det var välinvesterade 5 pund. Tyckte att dom var väldigt tjusiga, den här buketten med tulipaner som jag köpte och dom har hållt sig ganska hyfsat sedan i torsdags. Fast jag har ju förstås ingen koll på hur länge snittblommor brukar hålla sig. Men med tanke på min bakgrund, så brukar jag ju ha ihjäl blommorna ganska fort.


promenad....

Idag blev det ännu en promenad på Esplanaden....Jättefint väder idag, men det var faktiskt  ganska blåsigt när man kom ner till floden. Men det var hemskt skönt ändå, det var ingen vind, utan ganska behagligt ialla fall.







Rosa tulipaner

Fick sådana vårkänslor idag, eftersom det var så varmt och soligt ute idag, att jag inte kunde motstå att köpa en bukett med tulipaner idag, när jag var i mataffären. Man kunde köpa 50 tulipaner för 5 pund. Får se hur länge dom här stackarna lever. Har tyvärr ingen vas att sätta dom i, utan fick ta en sådan här mät-grej i plast=) Tulipanerna fick plats, med nöd och näppe...var riktigt orolig där ett tag.

Våren har kommit....

.....Till Skottland! Känns helt underbart....Har varit jättehärligt på senare tid. Speciellt dom två senaste dagarna då jag har kunnat gå ut och njuta av härliga promenader. Känner att jag har börjat bli lite piggare nu, när det är så mycket ljusare ute och finare vädare. Känns superhärligt...Plus att det känns att det verkligen börjat bli varmare ute. Hmmm....*vårkänslor*.

Här  är lite bilder...Var inte särskilt soligt ljust när jag tog just dessa igår, men det var fint väder ändå *lovar* 










Fint väder....

Idag öppnade jag fönstrena i mitt sovrum och vädrade ut...Det kändes verkligen helt underbart. Kändes tillräckligt varmt ute för ha öppet ett litet tag utan att frysa ihjäl. Så nu kommer jag förhoppningsvis sova ännu bättre inatt=) Kan knappt bärga mig tills det blir vår och sommar, så att man kanske kan ha fönstrena öppet lite mera.

Tavla....

Beställde faktiskt en liten canvas-tavla för ett litet tag sedan, med en bild av blomma som jag tog. Jag är väldigt förstjust i bilden, trots att den är smått suddig i nederkanten och hoppades på att den skulle göra sig hyfsat på en canvas-tavla. Men jag måste säga att jag blev lite besviken nu, när jag fick tavlan. Tyckte det inte alls blev speciellt bra. Men men....shit happens. Det var ett försök ialla fall. Hoppas att ni ser ialla fall att det ska föreställa en röd blomma med lite regndroppar på=)



Shopping-fnatt.....

....Fick jag idag! Har ingen aning om varför. Begav mig först till en liten klädbutik och inhandlande en vit kjol (jag som inte har haft kjol på mig under dom senaste sju hundra decennierna) för fem pund. Hade varit i den affären tidigare i ve ckan och inhandlat en likadan kjol i svart för fem pund. Inte dåligt pris för en kjol som ursprungligen kostade 28 pund. Känner mig riktigt ekonomisk...Och trivs så bra i den kjolen med. Fast sen kompenserade jag det genom att köpa en något dyrare tröja, som jag tyckte var fin. Tröjan får mig nästan att se riktigt viktig ut....haha.

Sen fick jag för mig att jag skulle handla två par örhängen, som jag har gått och tittat på i någon månad. Inte så dyra örhängen, men jag tyckte att dom var söta.
 

Lite bilder.....

Här kommer lite bilder från Edinburgh och Rosslyn Chapel:











Rosslyn Chapel - Edinburg

Idag blev det en full dag för mig. Åkte iväg och tittade på Rosslyn Chapel, det var ganska trevligt. Fast det kunde inte ha legat i en mer sömnigare ställe mitt ute på landet=) Det tog ca 50 minuter att åka till Rosslyn Chapel från centrala Edinburg. Fast mycket mer än Rosslyn Chapel, en liten bar/restaurang och något enstaka hotell, fast det inte. Kändes ganska lustigt. Men mysigt ändå och det var kul att ha fått sett det ialla fall, nu när det är så känt från Da Vinci-boken.


Eftersom jag ändå var i närheten av Edinburgh, så passade jag även på att turista lite där. Måste verkligen säga att jag blev helt förälskad i stan. Måste definitivt dit fler gånger. Hade bra mycket mer karaktär och personlighet än vad Glasgow har. Edinburgh är ju en storstad, men trots det så kändes det mer avslappnat och inte alls så häktigt som i Glasgow, på något sätt...Det kändes verkligen skönt. Och dom hade världens sötaste gågata med restauranger och barer och sånt...Hur mysig som helst! Som sagt....Jag är helt förälskad!!! Sen  var det inte dyrt att åka dit heller, det kostade mig bara runt 16 pund att åka dit med tåg....vilket tar ungefär 2,5 timme...beroende hur det är ställt med bytet av tåg. Passade även på att åka på en sådan här guidad tour-buss, som åker en sväng runt stan. Det var kul.

Tog 141 kort idag, fast jag väntar nog med att ladda upp lite bilder tills imorgon. Känner mig helt slut och vill bara gå och lägga mig och sova. Gick upp vid 6-tiden imorse för att hinna med tåget vid 7....Sen har jag gått och gått hela dagen fram tills jag kom hem nu vid 20-tiden....Helt slut med andra ord!

Bowling. lunch och shopping....

I helgen har jag hittat på riktigt mycket känns det som=) Igår så var jag först och åt lunch med en kompis och sen tog vi en promenad.Sen var jag hemma en stund och sen åkte jag till Glasgow och bowlade en liten stund med jobbarkompisar. Det var ganska trevligt faktiskt. Kul att se dom i en annan miljö än bara på jobbet eller på puben i Greenock som alla på jobbet tycks gå till.

Sen idag så var jag och shoppade med en annan tjej från jobbet. Det var lite oplanerat, men det var kul ändå. Finns ju så mycket man skulle vilja köpa. Men det blev bara hemskt många sockar till mig själv, av någon anledning. Plus 3 scarfar, som bara kostade 2 pund per scarf, så jag köpte 3 stycken bara för att jag tyckte att det var så billigt.

Sen var jag hemma och sov middag, var tydligen trött idag efter all shoppingen=) Sen gick jag till mataffären och investerade i några små mini-pajer med quorn i. Har bestämt mig för att testa att börja äta mera quorn, som kompliment till kött. Får se om jag tycker om det. Tyvärr verkade dom ha slut på quorn-färs, vilket jag kände mig lite besviken över. Men åtminstone så vet jag att dom har det, så jag hoppas att dom får tillbaka det snart....Men det är positivt om det är så populärt med quorn här. speciellt dyrt är det inte heller här med quorn, vilket är bra. Det är inte dyrare än att köpa vanlig köttfärs eller så.

Sen har jag hittat yttlerigare en födelsedagspresent till Lena, som jag hoppas att hon ska tycka om.....=)